- Kategori
- Türk Mutfağı
Paskalya çöreği bacım usulü
ümran bacımın tarifidir
Malzemeleri:
1 su bardağı ılık süt,
3 tane yumurta (ikisi hamurun içine yalnız sarısı yüzeyi için)
2, 3 tane damla sakızı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tam yaşmaya
1, 5 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Gerektiği kadar un (kulak memesi yumuşaklığında)
Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş fındık
Hazırlanışı:
El dayanacak kadar ısıtılan süte maya ezilir, tozşeker ilavesiyle kabartılır.
Kabaran mayaya iki yumurta tam üçüncüsünün akı, mahlep, damla sakızı (önce dövülmeli)ve zeytinyağı ilavesiyle unla karılır, yumuşak bir hamur yapılır.
Kapta hamur kabartılır (parmağı bastırınca yükselmeli)sonra 3 bezeye ayrılır. Elde üçüne bükülen hamurlar saç örgüsü şeklinde örülür. Tepsi yağlanır 7, 8 parmak kalınlığında kesilir tepsiye dizilir. Tepside kabarınca yumurta sarısı çırpılır üzerine sürülür, fındıklar serpilir
200 derece ısıtılan fırına sürülür üzeri kızarınca servis yapılır.