Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '14

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

Pasta oyunları oynamak

Pasta oyunları oynamak
 

Pasta yapma oyunları son derece büyük ve her geçen gün genişleyen “flash oyun dünyası”nda ilgi çeken ve çok fazla oyun alternatifine sahip bir kategori… Üstelik pek çoğu kuruluma ihtiyaç duymadan internet üzerinden oynanabilmekte…

Özellikle kız çocuklarının oynamaktan hoşlandığı bu oyunlarda renkli ve gösterişli pastalar hazırlanmakta. Çocuklar bu iştah açıcı pasta oyunlarını oynarken gerçek bir pastanın yapım aşamaları hakkında da az çok bilgi sahibi olmaktadır.

Minikler, yaratıcı dokunuşlarıyla pasta veya kek süsleyebilir, bu sayede hayal güçlerinin farkına varabilirler!

Uygun malzemeleri bir kap içinde karıştırma esasına dayalı pasta yapma oyunları, oyun içerisinde bulunan ipucu ve yönergeleri takip ederek kolaylıkla oyanabilecek türde…

Diğer pek çok flash oyunu gibi bu oyunlara dâhil olan ipuçlarının çoğu İngilizce vs. olsa da yardımcı oklar ve benzeri yönergeler oynamayı kolaylaştırmakta. Bu tip oyunların çoğu, küçük çocuklara hitap ettiği için karmaşıklıktan uzak ve tüm kontroller yalnızca mouse ile sağlanıyor.

Pasta oyunları, temaları gereği şiddet veya olumsuz bir davranış içermediğinden ebeveynler tarafından rahatlıkla tercih edilebilir. Dolayısıyla durağan oyunlar olduğu için gerek bu oyunlardaki görseller gerek ise kullanılan fon müzikleri genellikle rahatlatıcı tondadır.

Pasta yapma oyunlarının sadece bir kısmında zaman faktörü ve de bir üst levelden söz edilebilir. Bunun dışında çoğu zaman oyunda süre sınırlaması yoktur ve seyirlik, güzel bir pastanın ortaya çıkmasıyla oyun sona erer. Özetle bu oyunlarda önemli olan çocuğun, yaratıcılığını ortaya çıkarabilmesidir.

Kaynak : Pasta oyunu

 
Toplam blog
: 3
: 993
Kayıt tarihi
: 02.06.13
 
 

Türkiye'ye internet ilk geldiği günden bu yana neler oluyor bitiyor. Tüm bu gelişim süreci hakkında..