Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pastacı kreması

Pastacı kreması
 

Pastacı kreması


500 gr süt, 2 yumurta sarısı, 85gr toz şeker, 60 gr mısır nişastası, 40 gr tereyağı, 1 paket vanilya, 1 paket kremşanti, kremşanti için 70 gr süt

HAZIRLANIŞI; 500 gr süt, 2 yumurta sarısı, 85 gr toz şeker ve 60 gr mısır nişastasını çelik tencereye alıp altını açmadan önce malzemelerin hepsini pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırınız. Tencerenin altını açınız. Koyulaşmaya başladığında altını kısıp çırpma işlemini arttırınız. Eğer tereddüt ederseniz koyulaşmaya başladığında mikserle de çırpmaya devam edebilirsiniz. Bir iki fokurdadıktan sonra altını kapatıp bir süre daha mikser ile çırpmaya devam ediniz. 1 paket vanilyayı ve 40 gr yumuşak tereyağını da ilave edip çırpmaya devam ediniz. Soğuyana kadar kremanın üstü kabuklanmasın diye ara sıra mikserle çırpınız. 1 paket  (75 gr)  krem şantiye 70 gr soğuk süt ilave edip krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpmaya devam ediniz.

Pastacı kremasının içine hazırladığınız krem şantiyi ilave edip mikserle çırpmaya devam ediniz. Eğer şekeri az bulursanız pudra şekeri ilave edip bir süre daha çırpabilirsiniz. 

 
Toplam blog
: 10
: 5030
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

İlgi alanlarım: Çikolata ve çikolata ile ilgili olan herşey.. İstanbul'da gıda sektöründe ( çikolata..