Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '08

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Pastacılığın ince sırları

Herkese selamlar. Çncelikle bugün herkesin yapmayı denediği poaçanın tarifini vermek istiyorum. Tarifi tam olarak uygulayıp da pozitif sonuç alamama gibi bir kaygınız olmasın çünkü bunu hergün 1000 adet yapıyorum ve çok iyi satılıyor.

Öncelikle malzeme listesi

25 adet 80 gr lık poaça için
1 kg pastalık un markası çok önemli değil
400 gr margarin biraz kaliteli bir marka 1*
200 gr ayçiçek yağı
2 yumurta
20 gr tuz 2*
75 gr şeker 3*
75 gr maya 4*
200 gr civarı su

1* ucuz margarinlerde su oranı fazla olduğu için hamurda lastiklenme söz konusudur

2* 20 gr tuz tatlı kaşığı kadardır
3* 75 gr şeker 3 yemek kaşığı kadardır
4* mayanın tarihine dikkat etmek lazım iyi maya sakız gibi olmaz ufalandığında dağılır

YAPILIŞI

Öncelikle margarin ve un yoğrulur üç dakika kadar birbirine yedirilir sonra havuz şeklinde açılır ve su hariç diğer malzemenin tamamı ilave edilir yoğrulur ve son olarak su ilave edilir size yumuşak gibi görünen hamur aslında ideal bir hamurdur korkmayın üzerine ve etrafına un serperek yapışmasını önleyin 5 dakika dinlendirdiğiniz hamuru eğer mini poaça yapmıyor adet poaça yapıyorsanız minimum 24 maksimum 26 parçaya bölün parçaları un serpme yardımı ile yuvarlayıp beze haline getirin, bezeleri altına un serpip aralıklı şekilde düzün 5 dakika dinlendirin ve elinizle üzerine bastırın içine kullanacağınız malzemeyi bezelerin üzerine koyun ve katlayın peynir patates sosis çekirdeksiz zeytin vs. katladığınız hamurları fırın tepsisine düzün üzerine yumurta sarısı sürün susam çörek otu yada haşhaş atabilirsiniz. ortalama kabarma süresi oda sıcaklığında 1 veya 2 saat arası değişebilir iyice kabaran hamuru derecesi 180 e kadar yükselmiş fırına sürün ortalama pişme süresi 15 ile 20 dakika arasıdır. eğer tepsideki poaçanın bir tarafı diğer tarafa göre erken pişiyorsa tepsiyi ters çevirin pişmeyen tarafta pişer. şimdiden afiyet olsun.

Not : Eğer hamuru yoğurduktan sonra poaçanızın fazla geldiğini düşünürseniz hamuru yuvarlayıpta katladıktan sonra kabarmadan hemen derin dondurucu yada buz dolabınızın buzluğuna koyun orada istediğiniz kadar bekletebilir canınız ne zaman poaça isterse çıkarıp 2 veya 3 saat kabarttıktan sonra yumurtasını sürüp fırına sürebilirsiniz.

Farklı konularda sormak istediğiniz veya yardım almak istediğiniz veya misafirim var evdeki malzemelerle ne yapabilirim diye düşünürseniz 24 saat danışabilirsiniz.
aahmetbozdagg@hotmail.com

 
Toplam blog
: 10
: 2215
Kayıt tarihi
: 02.02.08
 
 

Bodrum'da bir pastanede pasta ustasıyım. bBbamdan kalma bu meslek sayesinde hayatımı devam ettiriyor..