- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pastaneden Tavuk Göğsü sırları
Pastaneden Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
125 gram margarin
1 su bardak un
1 su bardak şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
Tarçın
Pastaneden Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı
Tencereye margarin koyulur, eritilir. Un eklenerek kokusu gidene rengi hafif dönene kadar kavrulur. Süt ve şeker eklenerek kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya gelen muhallebi 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır, vanilya eklenir ve karıştırılır. Muhallebi blender ile 5-7 dakika çekilir. Kare borcam ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür. Oda ısısına gelince buz dolabında en az 4 saat bekletilir. Dilimlenir üzerine tarçın serpilerek servis edilir.