Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pastaneden Tavuk Göğsü sırları

Pastaneden Tavuk Göğsü sırları
 

Pastaneden Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt
125 gram margarin
1 su bardak un
1 su bardak şeker
1 paket vanilya

Üzeri için:

Tarçın

Pastaneden Tavuk Göğsü Tarifi Yapılışı

Tencereye margarin koyulur, eritilir. Un eklenerek kokusu gidene rengi hafif dönene kadar kavrulur. Süt ve şeker eklenerek kısık ateşte koyulaşıp kaynayana kadar sürekli karıştırılır. Kaynamaya gelen muhallebi 2 dakika daha karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır, vanilya eklenir ve karıştırılır. Muhallebi blender ile 5-7 dakika çekilir. Kare borcam ıslatılır ve muhallebi borcama dökülür. Oda ısısına gelince buz dolabında en az 4 saat bekletilir. Dilimlenir üzerine tarçın serpilerek servis edilir.

 

 

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..