Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '12

 
Kategori
Sinema
 

Pastanın en güzeli son parçasıdır, Amerikan Pastası Buluşma.

Pastanın en güzeli son parçasıdır, Amerikan Pastası Buluşma.
 

American Reunion


Ve sonunda geri döndüler. İlk film beyazperdeyle buluştuğunda takvimler 1999 yılını göstermekteydi. İlk filmin başarısı hemen ardından 2001 yılında ikincisini ve 2003 yılında üçüncüsünü getirdi. Sonra yok oldular, seri farklı karakterlerle devam etti, ancak tüm gözler onları aramaktaydı.

Ve takvimler 2012 olduğunda döndüler. İyiki de dönmüşler, özlemişiz açıkcası. Michigan'lı dört arkadaşın lise mezuniyetiyle başlayan Amerikan Pastası serisi, serinin karakterlerinden Jim ve Michelle'nin evlilikleri ile uzun bir ara vermişti. Jim ve Michelle'nin evliliklerinden Evan isminde bir erkek çocukları olmuştur. Kevin da evlilik yolunu seçenlerden biri olmasına rağmen eşi olarak Vicky'yi arasa da gözlerimiz yolları ayrılan ikilinin yollarının bir daha kesişmemiştir. Chris "Oz" ünlü bir spor spikeri olurken, Finch'ten ses seda yoktur. Stifler'ın hayatı ise eski çılgın günlerinin yanından dahi geçmemektedir. Yolları ayrılan kafadarlar, 99 yılı mezunlar buluşması sayesinde tekrar bir araya gelirler. Zaman onların hayatında çoğu şeyi değiştirmiş olsa da değişmeyen tek şey: her zamanki çılgınlıklarıdır.

Filmin senaryosu tahmin edileceği üzere yolları ayrılan ve birer yetişkin olmaya zorlanan bireylerin eski gençlik günlerine duyduğu özlem ve aslında düzgün gitmeyen hayatlarında her şeyin mükemmel gidercesine söyledikleri yalanlar üzerine kurulu. Jim ve Michelle'nin evlilikleri monotonlaşmaya başlamıştır. Finch gençliğinde düşlediği hayattan uzak, yönetici asistanlığı yapmaktadır. Chris "Oz" herkesin özendiği bir hayata sahip gibi gözükse de, Heather'dan ayrı istediği sevgiyi bulamamıştır. Stifler ise o ele avuca gelmeyen kimliğini bir köşeye bırakmış, bir yatırım firmasında geçici olarak çalışmaktadır. Bu mezuniyet buluşması bir bakıma onlara hayatlarını sorgulama fırsatı vermiş, arkadaşlık bağlarını güçlendiren bir etkinlik olmuştur.

Amerikan Pastası Buluşma (American Reunion), her zamanki gibi eğlence, kahkaha ve bol bol gülümse vadediyor. Eski serinin tüm karakterlerini bu yeni filmde görmek mümkün. Öyle ki Nadia ve Sherman bile kısa süre olsa da gözükmekte bu yeni filmde. Unutmadan belirtmek de yarar var, Stifler Finch'ten intikamını alıyor, hem de Finch'in hiç unutamayacağı bir şekilde. Filmin ucu açık bitmesi, bu kadroyu bir kez daha görebileceğimiz sinyalini vermekte.

Güzel bir hafta sonunda sizi gülümsetecek bir şeyler arıyorsanız, Amerikan Pastası Buluşma filmini tavsiye ederim.Ailecek izlenecek bir film olmadığını da unutmayın derim.

İyi seyirler.

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..