Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '20

 
Kategori
Kahvaltı
Okunma Sayısı
21
 

Pastırmalı Börek

1 ekmek hamuru

 

1 çorba kaş. sıvı yağ

 

3 çorba kaş. eritilmiş tereyağ

 

un

 

 

 

İç malzeme

 

2 çorba kaş. sıvı yağ

 

1 iri domates

 

100 gr pastırma

 

1 kase kaşar peyniri

 

 

 

üzerine:  1 yumurta sarısı az sıvı yağ 1 çimdik şekerle karıştırılmış

 

 

 

Ekmek hamuruna sıvı yağı ve eritilmiş tereyağı katıp un serperek iyice yoğuruyoruz. Yağlanmış tepsiye hamuru serelim parmak uçlarımızı sıvı yağa batırıp hamura parmaklarımızı bastırarak iyice açalım. Diğer tarafta iç malzemeyi pişirelim. Isınmış sıvı yağa kabukları ve çekirdekleri çıkartılmış küçük doğranmış domatesi bırakıp pişirelim. Az tuz katıp. Son anda şerit şerit doğranmış pastırmaları ilave edelim şöyle çevirip ateşten alalım. Hamurun içine ılımış harcı serelim üstüne rende kaşarı serpip hamuru ikiye katlayın. Üzerine yumurta sarısını fırçayla sürelim. Ilık 170 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun....

Birgül EKİM, Abdülkadir Güler bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 20
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 18
Kayıt tarihi
: 04.08.20
 
 

Yemek yapmayı çok seviyorum. İsrafın her türüne derinden üzülüyorum. Ekmek israfını önleme amaçlı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster