Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1023
 

Patates çanak

Patates çanak
 

MERİH' İN MUTFAĞINDAN

PATATES ÇANAK

MALZEMELER

6 adet haşlanmış patates

125 gram ekşi krema

3 diş sarımsak ( ince kıyılacak)

1 tatlı kaşığı hardal

2 yemek kaşığı zeytinyağı

6 sap yeşil soğanın yeşil sapları

Kıyılmış maydanoz ve dereotu

10 adet kıyılmış kornişon turşu

1 fincan haşlanmış konserve mısır tanesi

150 gram kaşar

2 adet katı haşlanmış yumurta

1 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

Tuz, karabiber

Haşlanmış patatesleri ezerek karıştırma kabına alalım.

Krema, tuz, karabiber, pul biber, sarımsak, hardal, zeytinyağı ilave ederek karıştıralım.

Bir kabın içinde yoğurt ve mayonezi karıştıralım.

Ayrı bir kapta; kıyılmış taze soğan, maydanoz, kornişon turşusu, mısır, küçük küpler halinde doğranmış kaşar koyarak harmanlayalım.

Katı haşlanmış yumurtayı parçalamadan yuvarlak dilimler halinde keselim.

Patatesleri, elma büyüklüğünde toplar yapıp kayık şekli vererek, havuz gibi ortalarını çukurlaştırıp tabağa yerleştirelim.

Yoğurt karışımını kaşıkla içlerine koyalım.

Harmanlanmış malzemeyi üzerine dolduralım.

Onun üzerlerine de yumurta dilimi koyalım.

Üzerlerine çok ince akıtma ile zeytinyağı gezdirelim.

Üzerlerine ve tabağın dış kenarlarına da kıyılmış dereotu serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2107
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster