- Kategori
- Türk Mutfağı
Patates cipsi tarifi
Patates cipsi tarifi
MALZEMELER:
1 kg taze patates
1 kg sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Patates cipsi tarifi yapılışı. Patateslerin kabuklarını soyup robotta veya rendenin cips bölümünde rendeleyalım. Su dolu derin bir kapta 1 saat bekletalım. Sonrasında suyunu dökalım ve yeniden su doldurup 1 saat daha bekletalım. Bu işlemi, 5 kez daha tekrarlayalım. Bunun nedeni, patatesin nişastasının tamamen çıkmasıdır. Bu şekilde patatesler toplam 5 saat suda kaldıktan sonra, sudan çıkarıp, iyice süzalım. Kızdırılmış sıvıyağda altın sarısı rengi alana dek kızartalım. Cipslerin biraz daha çıtır olması için, cipslerimizi aynı yağda ikinci kez kızartalım. Servis yapalım.
Afiyet olsun.