Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Patates cipsi tarifi

Patates cipsi tarifi
 

Patates cipsi tarifi


MALZEMELER:

1 kg taze patates
1 kg sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:

Patates cipsi tarifi yapılışı. Patateslerin kabuklarını soyup robotta veya rendenin cips bölümünde rendeleyalım. Su dolu derin bir kapta 1 saat bekletalım. Sonrasında suyunu dökalım ve yeniden su doldurup 1 saat daha bekletalım. Bu işlemi, 5 kez daha tekrarlayalım. Bunun nedeni, patatesin nişastasının tamamen çıkmasıdır. Bu şekilde patatesler toplam 5 saat suda kaldıktan sonra, sudan çıkarıp, iyice süzalım. Kızdırılmış sıvıyağda altın sarısı rengi alana dek kızartalım. Cipslerin biraz daha çıtır olması için, cipslerimizi aynı yağda ikinci kez kızartalım. Servis yapalım.
Afiyet olsun.

 

Yemek Tarifleri

 

http://pratikevyemektarifleri.com/yemek-tarifleri

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..