Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '16

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Patates kızartması neden zararlı?

Patates kızartması neden zararlı?
 

Çıtır çıtır patates kızartması ya da soslu bir kızartma iştahınızı açabilir ama kızartmanın sağlıklı olmadığını aklınızın bir köşesine yazın. Yağlar, yüksek ısıda besin değerlerini kaybederek kalp-damar hastalıkları, diyabet, obezite ve kanser riskini artıran trans yağa dönüşürler. Et, tavuk, balık ve sebzeler, kızartıldıklarında besin değerlerini kaybettikleri gibi zararlı hale gelirler. Örneğin; patateste bulunan nişasta, yüksek sıcaklıkta reaksiyona uğrar ve kanserojen akrilamid maddesinin oluşmasına neden olur.

 
Toplam blog
: 6
: 179
Kayıt tarihi
: 30.04.16
 
 

Beslenme ve Diyetetik bölümü lisans eğitimine devam ediyor. ..