- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patates mantı
PATATES MANTI
PATATES MANTISI
Büyük bir kase içine, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı krema koyalım. 3 yumurta kırıp, 1 rendelenmiş soğan ekleyelim.
Ufak küp doğranmış patatesleri ve 100 gram rendelenmiş kaşar ekleyelim
Tuz, şeker, karabiber, kabartma tozu, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ekleyelim ve karıştıralım.
Fırını hazırlıktan önce 300 derecede ısıtalım.
Fırın tepsisini yağlayalım ve malzemeyi içine boşaltalım.
Kıymayı kıyılmış soğan, maydanoz, karabiber ve tuzla yoğurup birer çimdik tepsideki patateslerin ararlarına sıklıkla gömelim ve fırına verelim.
25 dakika kadar üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Çıkınca dilimleyip, dilimler üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış yağda biber dökelim.
Afiyet olsun.