- Kategori
- Türk Mutfağı
Patates musakka
Alıntı.
1 kg Patates
250 gr Kıyma
2 Büyük Soğan
250 gr Domates
100 gr Sivri Biber
4 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Ilık Su
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1/2 demet Maydanoz
1 Adet Et Bulyonu
1 Çorba Kaşığı Tuz
1 Kg patatesi soyup yıkadıktan sonra, kuşbaşı olarak, yani yemek yapımı şeklinde doğrayın.
Yeter büyüklükte ki bir fırın tepsisine veya borcama önce patatesleri koyun, daha sonra da
yarım çay bardağı sıvı yağı ve bir çatal yardımı ile ezdiğiniz bulyonu. Bir güzel harmanlayın ve daha önceden ısıtmış olduğunuz 220 derecelik fırınınıza koyup 20 dk soteleyin, patateslerin
yüzü kızardığında çıkarın. Bu işlem fırınınızda 20 dakikanızı aldığını yazmıştım, bu süre zarfında ise gelelim 2. aşamaya, musakkanın kıymalı sosuna :)
Tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağı döktükten sonra, 2 büyük soğanı küçük, küçük çentip, doğradığımız soğanları bir kaç dakika kavurduktan sonra kıymayı da ilave ederek kavurun, tuzunu ilave ederek tatlandırın. 250 gr domatesi ve sarımsağı rendeleyip kıyma karcının içine katın, akabinde yeşil biberlerini, yarım demet maydonozunu ve domates salçasını, en sonunda ise bir çay bardağı ılık suyunu koyarak 5 dakika daha kavurun. Tadına bakarak tuz ilavesiyle tatlandırıp, sotelemiş olduğunuz patateslerinizin üzerine dökerek 15 dakika fırına sürün. Patates musakkanız hazır, yanına şehriyeli bulgur pilavı çok yakışacaktır, afiyet olsun. Pirinç pilavı da mükemmel ama karbonhidratı bol olduğundan kaçınmak gerek, bu yine de size kalmış, saygı ve sevgilerimle.