- Kategori
- Türk Mutfağı
Patates Plaki tarifi
Patates Plaki Tarifi
MALZEMELER:
3 adet patates
2 adet havuç
1 çay bardak bezelye
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşık şeker
1 çay bardak zeytinyağ
tuz, karabiber, Pul biber
doğranmış dereotu
HAZIRLANIŞI:
Patates plaki tarifinin hazırlanışı patateslerin ve havuçların kabuklarını soyup küp şeklinde keselim soğan ve sarımsakları temizleyip kıyalım zeytinyağında şekerle birlikte pembeleşinceye kadar kavuralım sebzeleri ekleyip 2 dakika kavuralım tuz ve karabiberi ilave edip tatlandıralım kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim ocaktan alıp soğumaya bırakalım patates pilakiyi servis tabağına alalım dilerseniz pul biber serpip ya da kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis yapalım.
Patates plaki tarifimiz afiyet olsun.