Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patates Püreli Peynirli Omlet

Patates Püreli Peynirli Omlet
 

İnternetten Alıntı


4 Adet yumurta
100 Gr peynir (permesan, veya 50 gr beyaz peynir) 
2 Orta boy kaynamış patates
Tuz (ağız tadınıza göre) 
Karabiber
Kırmızı pul biber
Maydanoz (arzuya göre, az veya çok)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı süt
 
Tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağı dökün, kaynatmış ve rendelemiş olduğunuz iki adet patatesi, tavanın içine ilave edin bir kaç dakika harmanlayın. Akabinde üzerine bir çay bardağı sütü ilave ederek, kısık ateşte püre haline getirin. Üzerine peynir ilavesiyle, tuzunu, kara ve kırmızı biberini de ekledikten sonra ocağınızın altı, devamlı kısık ateşte kalsın. Yumurtaları göz şeklinde ilave edip, çatalla kendi çevrelerinde, yumurtaların sarılarını tavanın tüm yüzeyine yayın. Üzerine garnitür olarak maydanozunu da serpiştirip veya içine  ilave ederek kahvaltılık tabağınıza alın, sabah kahvaltıları için güzel bir alternatif. Tuzu kendi ağız tadınıza göre ayarlayın, çünkü peynirlerde zaten tuz mevcut. Hatta içine atmayıp, servis tabağınıza biraz serpiştirip, tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun, saygılarımla...
 
Dün akşam içli köfte yapmıştım, bir kaç patates artmıştı, aklıma yarın sabah kahvaltısına, patatesli peynirli yumurta yaparım fikri gelmişti, kısa sürede yapıp afiyetle yedik. Beyaz peyniri bırakın, tulumla dahi deneye bilirsiniz, ama tuzunu da ona göre ayarlayınız, biliyorsunuz ki, her peynir türü, bir diğer peynir türlerinden, tat itibariyle değişken tuz içerir. Bu yalancı prenseslerden; Tuz, Şeker ve Un'dan mümkün olduğunca uzak durmamız gerek. Permesan peynirinin yerine ise, ben Danimarka peyniri kullandım, bizim tuzsuz taze kaşar peynirine benziyor. Tuzdan kaçmaksa ben de böyle kaçtım  ;))
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..