Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3150
 

Patates Püreli Peynirli Omlet

Patates Püreli Peynirli Omlet
 

İnternetten Alıntı


4 Adet yumurta
100 Gr peynir (permesan, veya 50 gr beyaz peynir) 
2 Orta boy kaynamış patates
Tuz (ağız tadınıza göre) 
Karabiber
Kırmızı pul biber
Maydanoz (arzuya göre, az veya çok)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı süt
 
Tavanın içerisine yarım çay bardağı sıvı yağı dökün, kaynatmış ve rendelemiş olduğunuz iki adet patatesi, tavanın içine ilave edin bir kaç dakika harmanlayın. Akabinde üzerine bir çay bardağı sütü ilave ederek, kısık ateşte püre haline getirin. Üzerine peynir ilavesiyle, tuzunu, kara ve kırmızı biberini de ekledikten sonra ocağınızın altı, devamlı kısık ateşte kalsın. Yumurtaları göz şeklinde ilave edip, çatalla kendi çevrelerinde, yumurtaların sarılarını tavanın tüm yüzeyine yayın. Üzerine garnitür olarak maydanozunu da serpiştirip veya içine  ilave ederek kahvaltılık tabağınıza alın, sabah kahvaltıları için güzel bir alternatif. Tuzu kendi ağız tadınıza göre ayarlayın, çünkü peynirlerde zaten tuz mevcut. Hatta içine atmayıp, servis tabağınıza biraz serpiştirip, tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun, saygılarımla...
 
Dün akşam içli köfte yapmıştım, bir kaç patates artmıştı, aklıma yarın sabah kahvaltısına, patatesli peynirli yumurta yaparım fikri gelmişti, kısa sürede yapıp afiyetle yedik. Beyaz peyniri bırakın, tulumla dahi deneye bilirsiniz, ama tuzunu da ona göre ayarlayınız, biliyorsunuz ki, her peynir türü, bir diğer peynir türlerinden, tat itibariyle değişken tuz içerir. Bu yalancı prenseslerden; Tuz, Şeker ve Un'dan mümkün olduğunca uzak durmamız gerek. Permesan peynirinin yerine ise, ben Danimarka peyniri kullandım, bizim tuzsuz taze kaşar peynirine benziyor. Tuzdan kaçmaksa ben de böyle kaçtım  ;))
 
Abdülkadir Güler bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Omleti severim ama içli köfte demişsin ya işte buu dedim harikasın , ellerine sağlık sevgimle :)

Tülay EKER 
 13.02.2015 21:13
Cevap :
Güzel bir pazar günü dileklerimle sevgili arkadaşım ;) Bazen kolay tarifler de veriyorum, değişiklik olması için. Aaayy, içli köfteye kim dayanabilir ki canım. Aklıma gelmişken; Danimarka da patates çok tüketilir, öyle ki adeta, ekmek niyetine, eh malum bizlerde bu yemeklere alışmadık dersek yalan olur. Yine patates artmıştı, ne mi yaptım? Tabi ki içli köftenin içsiz olanını :P Yani hamur gibi patatesi, ince bulguru, bir yumurta, biraz tuz ve pul biberle yoğurup kızarttım. Talep gelirse bloğa eklerim elbette, öpüyorum canım, sevgilerimle..   15.02.2015 11:03
 

Kıymetli yazarımı Sayın, Gülsen Tunçkal, Evet Patates Püreli, Peynirli omlet'in tarifini yaptınız ve bizlerle paylaştınız. Bunun için teşekkürler. Esas teşekkür yukarıdaki görselde yazılı önemli sözler.Bunlar çok anlamlı ve derin sözler. Af edildiğini bir bilse durur mu, hemen gelir.Saygılar sunuyorum.Sağlık ve mutluluk diliyorum.

Mehmet Burakgazi 
 12.02.2015 11:40
Cevap :
Merhaba değerli üstadım, öncelikle o güzel ve anlamlı bulduğunuz cümlelere gelmek istiyorum; Şiirleriminden bir alıntıydı ama bu kolay olan leziz omlet için değildi ;) Bir türlü resim yükleyememiştim, deneme mahiyetinde de bu anektoda basıp resmi açtım ki ne göreyim, omletimin görsel yaZısı oldu, beğeniniz için çok teşekkür ederim hocam. Peki, bende size, bunca kez affedilip, burnunun dikine gitti desem! Geçen gün, yazılarını sevdiğim bir yazarın bir denemesini, yazısını okurken, aklıma; kendi şiirlerimin hikayesinin açılımını yapmak geldi, ki yapacağım! Olay kahramanı olarakta kendimi göstereceğim, sanırım daha da ilgi çekecektir bu. Evet, hocam patatesli omlet hem hafif hem de leziz, bırakın sabah kahvaltısını, beş çaylarının anına yakışan dahi olacaktır veya öğün geçiştirmek adına da ;) Saygılar selamlar gurbetten efendim, mutluluklarınız daim olsun..   12.02.2015 12:02
 

Paylaşımınız için sağolun Gülsen hanım.Bu farklı lezzeti kahvaltıya hazırlayacağız.Güzel olacağından eminim.Selamlar.

Abbas Oğuz 
 11.02.2015 19:43
Cevap :
Estağfurullah hocam, kendi yapmış olduğum yemek türlerini büyük bir keyifle yazıp, sizlerle paylaşmak beni mutlu kılıyor, aranıza katılmakla ne kadar iyi etmişim anlatamam. Eşiniz mutlaka yapsın, eminim beğeni ile yiyeceğinize. Aklıma gelmişken; Ben öncelikle okuduğum tüm tariflere, daha doğrusu hamur işlerine, sonraları, bir takım eklentiler yaparım, örneğin; Süt yerine, yarı su yarı yoğurt gibi, veya 4 yumurta yerine 3 yumurta gibi, biliyosunuz ki, yumurtanın ebadı irili ufaklı, böyle küçük püf noktaları dahi, yaptığımız börek, çörek, kek ve benzeri hamur işlerinin tadını değiştiriyor. Bu işleri hanımlar iyi bilir, ve de en iyisini de tadaraktan yakalarlar. Böylece de tecrübelerine tecrübe katarlar. Şimdiden sizlere afiyet olsun selam ve saygılarımla Abbas bey..  12.02.2015 12:18
 

Şu saatte akşam çayı yanına yapalım...Evet...harika...teşekkürler...saygılar...:)

Mesut Selek 
 11.02.2015 16:20
Cevap :
İsabet buyurdunuz Mesut bey :) Hafif ve de doyurucu, çayın yanına ise harika gider doğrusu, beğeni için teşekkürler, selam ve saygılarımla..  12.02.2015 12:26
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 417
Toplam yorum
: 783
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 373
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster