Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Patates salatası

Patates salatası
 

Alıntı.


 
500 gr Patates
1 adet Kuru soğan (kırmızı soğan)
2 dal Taze soğan
1 dal Sarımsak
3 dal Taze nane 
2 adet Domates
5 yaprak Marul ( Kıvırcık, Aysberg)
2 adet Sivri biber
yarım Demet maydanoz 
yarım Adet limon
1 çay bardağı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber (Acı veya Tatlı)
 
 
 
Patateslerin kabuklarını soyun ve küçük bir tencerede haşlayıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonrada küp küp kesin. patatesleri soğumaya bıraktığımız arada ise; Diğer tüm malzemelerimizi yıkayıp maydanozu, taze soğanı, taze naneyi, taze sarımsağı, marulu, sivri biberi ince olarak doğrayın. Küçük küp şeklinde doğranan domatesi de ilave edin soğanın acısını birazcık tuzla ovup acısını çıkartın üzerine yarım limonu sıkıp, bir çay bardağı sıvı yağıyla beraber tuzunu ve kırmızı biberini de ilave edin. Dip notu okumanızı isterim, lütfen aydınlatıcı bilgilerimden yararlanınız. Afiyet olsun sevgilerimle..
 
 
Dip Not; Salatanın acılığı yine damak tadıyla ilintilidir,benim tercihim lif oranı yüksek olan acı sivri biber. Biberlerin tohumlarını ise hiç bir yemekte asla çıkarmam, vücudu toksinlerden arıtma özelliği mevcut, biber için vitamin zengini denilebilir. Yemeklerin yanında mutlaka yerim, mide gazına iyi gelip, rahatlatıyor. Soğanın acısını çıkartmaya bilirsiniz, kuru soğan yerine kırmızı salata soğanı kullana bilirsiniz. Mesela, marul ise gayet ince doğranmalı. Türkiye'de patates salatası yaptığımda kıvırcık tercih sebebim, çünkü yumuşak, Danimarka'da ise aysberg. Taze olan yeşillikler; Özellikle de yaz aylarında mevcut olurlar, kışın ise ya bulunur veya oldukça pahalı. Biz ne yapıyoruz? Evlerimizde her daim bulunan kuru nane ve sarımsağa baş vuruyoruz  :)  
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..