Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patates yemeği sevenlere adım adım resimli tarifini anlattım

Patates yemeği sevenlere adım adım resimli tarifini anlattım
 

Patatesin her halini severim. İster kızartması olsun, ister püresi, ister salatası, ister dolması, ister böreği, ister yemeği hepsi kabulumdür. Hem de ayıla bayıla:)

Diyorum ki bugün size Patates Yemeği nasıl yapılır onu mu anlatsam acaba? Yarın akşama hazırda yemeğiniz yoksa ve evde Patatesiniz de varsa, belki siz de kolayca yapıp, bu lezzetli sıcak ev yemeğinin keyfini hemencecik çıkarırsınız, neden olmasın?:) Haydi o zaman her zamanki gibi hiç üşenmeden adım adım resimlerle en açık tarifini anlatmaya başlıyorum madem:) Hmm unutmadan baştan söyleyeyim, ben dondurucuda bulunduğu için bu yemeği bu seferlik "Kıymalı" yaptım ama o adımı atlayıp, direkt sıvı yağ ve soğanla başlayarak, kıymasız da pekala yapabilirsiniz. Tercih sizin:)

 

 
Kıymalı Patates Yemeği Tarifi
Adım Adım Resimli Anlatımıyla



Malzemeler
(5 Kişilik)

100 gr Orta Yağlı Yemeklik Dana Kıyma 

1 orta boy Kuru Soğan 

1 kilo Taze (Yemeklik) Patates 

2 orta boy Çarliston Biber 

1 orta boy Kırmızı Biber 

2 orta boy Domates 

1 dolu çay kaşığı Domates Salçası 

1 silme çay kaşığı Tuz 

Kaynar Su 


Size daha önce şu yazımda, "kıymayı nasıl dondurursanız, gerekli olduğunda çözülmesini beklemeden kolayca kullanabilirsiniz" sorusunun cevabını anlatmıştım hatırlarsanız. Hani "ince ince tabakalar halinde buzdolabı poşeti içinde dondurunca, lazım olduğunda kırabilir ve istediğiniz miktarı rahatça yemeğinize katabilirsiniz demiştim" ya, işte o yöntemi şimdi kendim uygulayarak yemeğimi hazırlamaya başlıyorum.

İlk olarak tencereme 2 yemek kaşığı kadar Riviera Zeytinyağı ekleyip, hafif kızmasını bekliyorum.
Sonra Yaklaşık 100 gr kadar Dana Kıymayı içine katararak, çevire çevire pişiriyorum.

 

 


Kıymanın her yerinin rengi koyulaşınca, artık içine küp küp doğradığım Soğanları da ilave ediyorum. Yemeklik soğan nasıl doğranır öğrenmek isterseniz, şurada anlattım.
 


Beraberce karıştırarak pişirip, soğanları da pembeleştiriyorum.
 


Arkasından yemeklik minik minik doğradığım Yeşil Biberleri ve Kırmızı Biberleri de ekleyip, beraber pişiriyorum.




Onların da dirilikleri biraz gidince, içine bir dolu çay kaşığı kadar Domates Salçası ekleyip, onu da biraz kavuruyorum.


Artık içine küp küp doğradığım Domatesleri ilave etmeye geliyor sıra...

Yemeklik Domates nasıl doğranır, emin değilseniz, şurada size anlattığım kolay yöntemine bakabilirsiniz hızlıca:)



Domatesleri de bir kaç dakika pişiriyorum.


Artık yıkayıp, kabuklarını soyup, 2-3 santimlik küpler halinde kestiğim Patatesleri de ekliyorum. (Çok küçük veya ince dilimler halinde kesmiyorum ki, pişince hemen dağılmasınlar)


Su eklemeden önce, bir kaç kez alt üst edip karıştırarak, tüm malzemelerin, her yere eşit dağılmasını sağlıyorum.


Son olarak üzerine Patateslerin tam üzerine gelecek kadar Kaynar Su ile 1 silme çay kaşığı kadar Tuz ilave ediyorum.



Artık Yemeği bir karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp, altını da kısık ateşe alma zamanı geldi.


"Pekiii ne zaman piştiğini nasıl anlarız?" derseniz, Patates'e çatal batırdığınızda rahatça içine kadar batıyorsa, tamam demektir. Bundan daha az pişerse çiğ sayılır, çok fazla pişirirseniz de Patates erimeye ve püre gibi olmaya doğru ilerler. Dolayısıyla tam dediğim aşamadayken (Patatesin dağılmaya başlamadığı, ama çatalın rahatça battığı zaman) Ocağın altını kapatırsanız, yemeğinizden oldukça memnun kalacağınızı umuyorum:)

 

Şimdiden Afiyet Olsun:)

 

 
 
Toplam blog
: 230
: 5958
Kayıt tarihi
: 03.04.13
 
 

Öncelikle "Üşengeç Şef"e olan ilginiz için sizlere teşekkür ederim. "Şef" denilince aklınıza heme..