Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
578
 

Patatesli boşnak böreği

Patatesli boşnak böreği
 

Bu pazar için saat geçmiş ama önümüzdeki pazar günü için mutlaka akşamüstü 5 çayına bu böreği yapıp sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. Bu tarif dünya tatlısı, sevecen, iyi yürekli, güler yüzlü sevgili komşumuz Sevgi Abla'ya ait. Yıllardır o yapar, patatesli böreğe devamlı burun kıvıran eşim de dahil olmak üzere hepimiz bayılarak yeriz.

Ben de bu hafta evde olduğum günlerden birinde okuldan dönen oğlum için ilk defa yaptım. Çay eşliğinde beraberce börek keyfi yaptık.

Malzemeler:

yufka

haşlanmış patates

beyaz peynir

az miktarda zeytinyağı (tarifin aslı sıvıyağ ile)

tereyağı (tarifin aslı margarin ile)

öğütülmüş himalaya tuzu

öğütülmüş tane karabiber

Yapılışı:

Patatesler kabukları soyularak haşlanır. Sıcakken içine beyaz peynir, tuz, karabiber ve zeytinyağı katılarak ezilir. Dörde bölünmüş yufkaların uzun tarafına harçtan bolca konularak  uzun birer rulo halinde sarılır. Daha sonra nal şeklinde katlanır. Tepsiye dizilen böreklerin her tarafına fırça eritilmiş tereyağı sürülerek fırına verilir. Piştikten sonra sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 52
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1899
Kayıt tarihi
: 24.08.13
 
 

39 yaşındayım. 7 yaşında bir oğlum var. Muhasebe, finans, dış ticaret işleri ile meşgulüm. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster