Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
6457
 

Patatesli Karnıbahar Köftesi

Patatesli Karnıbahar Köftesi
 

görsel netten


Karnıbahar köftesi değişik şekillerde yapılıyor. Genelde kızartılarak pişiriliyor, biz kızartmalara karşı olduğumuz için fırında yapıyorum. Lezzet yönünden daha leziz oluyor, denemenizi öneririm.

YAPILIŞI

3 patates önceden haşlanır soyulur rendelenir. Yarım kilo karnıbahar tuzlu suda haşlanır (haşlama suyunu atmıyorum sabah aç karnınıza içince mide ve bağırsak problemlerine iyi geliyor) haşlanan karnıbaharlar didiklenir, haşlanıp rendelenen patateslerle karıştırılır, içine 1 yumurta, 1 kaşık un, yıkanıp kıyılmış maydanoz, isteye bağlı tuz, kimyon konularak iyice yoğrulur, köfte şekli verilir ve yağlanmış fırın tepsisine sıralanır. Bir kapta 1 yumurta, 1 bardak süt ve 3 kaşık sıvı yağla iyice çırpılıp köftelerin üzerine dökülür. Üstüne yarım su bardağı rende kaşar gezdirilir ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir. Pişen köfteler fırından çıkarılıp soğuyunca servis tabağına alınır isteyen üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Değişik tatları seviyorum, harika yemek tarifleriniz var, en kısa zamanda yapacağım sevgilerimle Nahide hanımcım..

gülsen tunçkal 
 02.01.2015 22:28
Cevap :
Canım Kardeşim, değerli yorumunuza çok teşekkür ederim. Benden daha güzel bu yemeği yapacağınıza eminim, afiyet olsun.Selam ve sevgilerimle.NAHİDE ÇELEBİ  03.01.2015 8:17
 

Sunumun da lezzeti ikiye katlayacağı gerçeğini hiç unutmam.Bazen yaparız biz de.Son derece leziz ve besleyici bir yemek...Elinize sağlık öğretmenim o nefis tadı tekrar hatırlattığınız için.Selam ve saygılarımla.

Abbas Oğuz 
 13.12.2014 23:45
Cevap :
Sayın oğuz değerli yorumunuza çok teşekkür ederim efendim, afiyet olsun.Selam ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ  15.12.2014 13:38
 

Harika görüntüsü bile insanın iştahını açıyor.. Afiyetler olsun. Teşekkürler....

Abdülkadir Güler 
 08.12.2014 9:30
Cevap :
Değerli yorumunuza çok teşekkür ederim sevgili Hocam, selam ve saygılar.NAHİDE ÇELEBİ  08.12.2014 13:16
 

İlk defa duydum...

Kerim Korkut 
 07.12.2014 17:32
Cevap :
Hanımefendi bir denesin seveceksiniz, değerli yorumunuza çok teşekkürler, selamlar, sevgiler.NAHİDE ÇELEBİ  08.12.2014 13:17
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1902
Toplam yorum
: 11585
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1037
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster