- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patatesli Karnıbahar Köftesi
görsel netten
Karnıbahar köftesi değişik şekillerde yapılıyor. Genelde kızartılarak pişiriliyor, biz kızartmalara karşı olduğumuz için fırında yapıyorum. Lezzet yönünden daha leziz oluyor, denemenizi öneririm.
YAPILIŞI
3 patates önceden haşlanır soyulur rendelenir. Yarım kilo karnıbahar tuzlu suda haşlanır (haşlama suyunu atmıyorum sabah aç karnınıza içince mide ve bağırsak problemlerine iyi geliyor) haşlanan karnıbaharlar didiklenir, haşlanıp rendelenen patateslerle karıştırılır, içine 1 yumurta, 1 kaşık un, yıkanıp kıyılmış maydanoz, isteye bağlı tuz, kimyon konularak iyice yoğrulur, köfte şekli verilir ve yağlanmış fırın tepsisine sıralanır. Bir kapta 1 yumurta, 1 bardak süt ve 3 kaşık sıvı yağla iyice çırpılıp köftelerin üzerine dökülür. Üstüne yarım su bardağı rende kaşar gezdirilir ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirilir. Pişen köfteler fırından çıkarılıp soğuyunca servis tabağına alınır isteyen üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilir. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ