- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patatesli Kıymalı Gül Börek
Patatesli Kıymalı Gül Börek
Malzemeler:
5 adet yufka
½ kg kıyma
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Maydanoz
Çörekotu
½ su bardağı zeytinyağ
1 su bardağı su
1 yumurta sarısı (üzeri için)
Soğanı yemeklik doğrayıp çok az zeytinyağında hafifçe çevirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Rendelenmiş patatesleri de ekleyip beş dakika daha kavurun. Baharatları ve tuzunu da ayarlayıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozları ekleyip soğumaya bırakın.
½ bardak zeytinyağ ile 1 bardak suyu karıştırın. Yufkaları sırayla tezgaha sererek, yağlı karışımla ıslatıp yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağlı karışımla ıslatın.
Elde ettiğiniz yarım daire yufkayı; önce tam ortadan sonra her iki parçayı da ortadan keserek dört adet üçgeniniz olsun. Üçgenlerin geniş kenarına kıymalı patatesli içten koyarak ince uzun sarın ve kendi etrafında da döndürerek küçük gül börekleri oluşturun.
Yağlanmış tepsiye dizin. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin ve
180 derece fırında altı ve üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirin sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.