- Kategori
- Türk Mutfağı
Patatesli rulo börek
Alıntı.
Gerekli Malzemeler:
Alabildiği kadar un
2 tatlı kaşığı toz maya (veya 25 gr yaş maya)
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 Tatlı kaşığı tuz
Hamurun Hazırlanışı:
1 Tatlı kaşığı tuz mayanın üzerine konulup erimesi sağlanır, tüm malzemeler içerisine konularak kulak memesi yumuşaklılığında bir hamur elde edilir.Yarım saat dinlendirilen hamurdan, portakal büyüklüğünde bezeler alınarak,oklava yardımıyla 50 cm çapında ince olarak, un yardımıyla açılır. Açılan yufkanın içine böreğin son aşaması için hazırlanan yumurta, yoğurt ve sıvıyağ karışımından bir fırça yardımıyla sürülür, sürüldükden sonra iç malzemesi olan patates karışımı konup rulo şeklinde kendi çevresinde döndürülüp üzerine bu karışımdan tekrar sürülür.Önceden 180 veya 200 derecede ısıtılmış fırında ise pişirilecek. 20 dk sonra böreğiniz hazır,afiyet olsun, sevgilerimle..
Gerekli Malzemeler:
3 adet büyük boy patates
1 adet havuç
100 gr Beyaz peynir
Tuz, kırmızı pul biber
Çeyrek demet maydanoz
3 Dal taze soğan
Patatesli Rulo Böreğin Hazırlanışı:
Patatesleri soyup haşlamak için havuçla birlikte bir tencereye alın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri ve havucu bir çatal yardımıyla ezin.Tuzunu, kırmızı biberini ilave edin, diğer taraftan ince ince doğramış olduğunuz maydanozu ve taze soğanla harmalayıp karıştırın.
Böreğin üzeri için ( Aynı zamanda yufkanın içine sürülmesi için )
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Not: Açtığınız beze yufka büyüklüğünde olacak diye bir kural yok, bezeyi yumurta büyüklüğünde aldığınızda bir servis tabağı büyüklüğünde olur ki, bu dahi yeterlidir. Çok çok ne olur?
Rulo böreklerinizin ebadı küçük olur. Mühim olan tadı ise küçük olmasının bir problem yok .