Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pate a choux chocolat & profiterol ve ekler

Pate a choux chocolat & profiterol ve ekler
 

Pate a Choux Chocolat & Profiterol ve Ekler


Ekler ile Profiterol arasındaki fark;
Malzeme ve yapılışları aynı, şekilleri farklı bu iki güzel lezzetin farkı
profiterolün çikolata sosunun biraz daha fazla olması…
Hamuru , kreması , sosu ayrı özen isteyen ve üçünün buluşması ile ortaya muhteşem bir lezzet çıkan Profiterol / Ekler nasıl yapılır ?

Malzemeler

(28-30 adet profiterol için)

100 gr margarin

1 bardak su

1/2 çay k. tuz

1 çay k. şeker

1 bardak un

4 yumurta

 

Yapılışı;
Margarin, su, tuz ve şeker kaynatılır.
Un eklenir.
Hamur en fazla 3-4 dk pişirilir.
Soğuyunca 4 tane yumurta teker teker eklenerek karıştırılır.
Elde edilen yapışkan hamur, krem sıkma torbasına konularak,
pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsiye aralıklarla ve aynı boyda sıkılır.
Son olarak 1 yumurta ve 2-3 yemek kaşığı su karıştırılır ve sıkılan hamurların üzeri fırça yardımıyla cilalanır.
190°C’ de önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20-25 dk. pişirilir.


Dolgu Kreması ;3 bardak süt

3 yemek kaşığı toz şeker

35 gram un yada mısır nişastası

25 gram tereyağı

2 adet yumurtanın sarısı

vanilya

200 gram krem şanti

antep fıstığı


Yapılışı;
Sütün 2 bardağını nişasta, şeker ve yumurta ile karıştırarak muhallebisini pişirin.
Altını kapatınca tereyağını ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Diğer yandan krem şantiyi soğuk 1 bardak süt ile çırpın ve soğuyan muhallebi ile karıştırın.
Hazırladığınız kremayı 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
İçine fıstıkları ekleyerek profiterol toplarınızın yada pişmiş ekler hamurunuzun arasını bıçakla açarak kaşık yardımıyla doldurun.


Sosu

Malzemeler

250 gr. bitter çikolata (ince kıyılmış)

1/3 bardak (cup)  süt

3 yemek kaşığı krema

50 gr. pudra şekeri

1 yemek kaşığı tereyağı (tuzsuz)

 

Yapılışı;
Süt, krema ve şekeri bir tencereye koyun sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Ocağın altını kapatın.
Önce kıyılmış çikolatayı sonra tereyağını ekleyerek pütürsüz eriyinceye kadar iyice karıştırın.
Sosu süzerek bir kaba alın ve soğuyunca doldurduğunuz profiterol yada eklerlerin üzerine dökerek servis yapın.

 

Afiyet Olsun J

 

https://instagram.com/kaan_chocolatier


kaanchocolatier@gmail.com

 
Toplam blog
: 6
: 211
Kayıt tarihi
: 06.04.15
 
 

Gastronomi ve çikolata ile ilgileniyorum. ..