- Kategori
- Yöresel Yemekler
Patlıcan doğrama
Alıntı.
1kg Patlıcan( küp doğranacak )
250 gr Dana kuşbaşı ( Tercih kuzu eti )
1 Su bardağı nohut( geceden ıslatılmış olacak )
100 gr Sivri yeşil biber( acı tercih edilir )
3 Adet orta boy domates( küp doğranacak )
6 Diş sarımsak( rendelenmiş )
1 Adet iri soğan( yemeklik doğranacak )
2 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı nane
1 Çay bardağı Ayçicek yağı
1 Çorba kaşığı tuz( daha sonra arzuya göre ilave edilir)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
Su ısıtıcısında sıcak suyumuz, yine hazır olmalı
Eti ve nohutu büyük bir tencereye alın üzerini 10 cm geçecek kadar su koyun.
kaynayan et kefini, yani beyaz köpüğünü bıraktığında, tahta kaşıkla alın.
yemeklik doğranmış soğanı 2 kaşık salçayı, yemeğin suyuyla hafif sulandırarak,
kaynayan et ve nohuta ilave edin. Önceden yıkayıp küp şeklinde kestiğiniz patlıcan,
domates ve sivri yeşil biberleri, rendelenmiş sarımsakları piştiğinden emin olduğunuz
et ve nohutun üzerine ilave edin.Tuzu ve karabiberi ilave ederek tadına bakın
( aslında en son aşamada tadına bakıp tatlandırılır. Bilgiçlik olarak algılamayın lütfen.
ama yemekle beraber pişmemiz gerek yoksa doğru lezzet yakananmaz. Damak tadı farklı bir olay)
Limon tuzu ilave edip, tadına yeniden baka bilirsiniz.20 dk sonra yemeğin suyu eksildiğinde,
sıcak su ilave edilir, biliyorsunuz ki; su yemeğin her zaman üzerinde olur,
bu sadece bir uyarı, mecbur su ilave edilmeli diye bir kural yok elbette.
Teflon bir tavaya bir çay bardağı yağ hafif ısıtılacak, üzerine bir dolu yemek kaşığı nane
konup kızartılacak en fazla bir dk. ( Örneğin ben nanenin fazla kızarmasına taraftar değilim )
pişmiş yemeğinizin üzerine, tavanızdaki naneli yağı, ister tavadan direk, ister bir kaşıkla
yemeğin yüzünde gezdirin, müthiş bir lezzet eminim beğeneceksiniz :)
Yemeklerde kuzu eti tercih sebebi yumuşak oluşuysa da hiç sıcak bakmadım.
Kim bilir belkide yaşına varmadan kesildikleri için. Afiyet olsun, saygılar sevgiler..