- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcan kebabı
Siz patlıcanların üzerine, salçalı sos yapıp dökeceksiniz. Resim henüz bitmemiş hali..
Merhabalar,
Bugün sizlerle kendi yaptığım köfteli patlıcan kebabının, tarifini paylaşmak isstiyorum
Özellikle patlıcan ve köfte sevenlerin denemelerini tavsiye ederim. Çünkü hem çok lezzetli, hem görüntüsü harika.
500 gr. yağsız dana kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
5 adet maydanoz yaprağı,
1 soğan
1 diş sarımsak( isteğe göre)
İsteğe göre baharat ( karabiber, kimyon, pul biber)
6 patlıcan
3 sivri biber
3 domates
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
Tuz
*Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, tuz ve baharatları karıştırıp ve iyice yoğurun. (Hepsini robotta da yapabilirsiniz.)
*Orta büyüklükte, yassı köfteler yapın.
*Patlıcanların baş tarafını kesip soyun ve uzun, uzun dilimleyin.
* Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.
*Önce patlıcanları bir tencerede kızartın. Peçete konulmuş cam tabağa alıp, yağını çektirin.
* Daha sonra köfteleri, tavada hafifçe kızartın.
*İki dilim patlıcanın içine köfteyi bohça şeklinde sarın.(patlıcanların uç kısımları altta olacak şekilde)
*Bohça şeklinde sarılı patlıcanların üzerine, biber ve domates koyarak, kürdanla sabitleyin.
* Hazırlanan köfteleri, borcama güzelce dizdikten sonra, üzerine salçalı, tuzlu ilave edin.
* 160 derece ısıda, fırında 10 dakika pişirin.
* Afiyet şeker bal olsun. Yaparken biraz uğraşacakasınız ama, inanın çok... güzel olacak. Yerken beni de hatırlayın:))
* Not; Köfte sevmeyenler, aynı işlemi kuşbaşı etle de yapabilirler. Onun içinde etlerin bir tencerede önceden kavrulmuş olması gerekiyor.