Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
813
 

Patlıcan kebabı

Patlıcan kebabı
 

Alıntı.


 
300 gr orta yağlı kıyma
3 adet orta boy patlıcan
Yarım demet maydanoz
Yarım kg domates
100 gr sivri biber
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
4 diş sarımsak
1 çay bardağı ayçiçek yağı
 
İç malzemeler; kıyma rendelenmiş 2 diş sarımsağı ve soğanı, tuzu, karabiberi, çeyrek demet maydanozu,  
1 yemek kaşığı salçayı harmanlayıp yoğurun ve bir kenarda bekletin.
 
Yıkayıpta silmiş olduğunuz patlıcanları halka şeklinde 2 cm kalınlığında doğrayın veya daha ince de ola bilir, bunu yaptıkça zamanla zaten bir el alışkanlığınız olacaktır. Fırın tepsisine veya yuvarlak bir tepsinin içerisine, hazırlamış olduğunuz iç harcı kıymadan, cevizin yarısı büyüklüğünde parçalar alarak elinize aldığınız her bir halka patlıcana, dışına taşırmamak üzere yapıştırın. Tepsinin içerisine kıyısından başlayarak, içe doğru sık olarak dizin. Geride kalan 2 sarımsağı  rendeleyip,
yarım kg dilimlenmiş domatesi ve 100 gr sivri biberi, 1 bardak kaynamış ılık suyu, 1 çay baydağı ayçiçek yağını, çeyrek maydanozu, ve yine tuz ilavesi var ki, bu sizin hünerinizle alakalı, 
kıyma için vermiş olduğum terkip bir çay kaşığıydı, Bunun haricinde de çiğ sosun içine 1 çay kaşığı tuz koyup hafif elinizle veya tahta kaşıkla karıştırıp, itina ile domates ve biberleri dizin, kalan sıvıyı ise tepsinin içerisine dökün.
200 Dereceli fırında 30 ila 45 dk arası pişirin. Yarım saat geçtikten sonra kontrol edin pişmişse ki, 
çatal yardımıyla zaten anlaşılır, Afiyet olsun saygılar.. 
 
 
    
 
Dip Not: Patlıcan seçimini hepimiz bilsekte, yine de sizlere bazı püf noktalarından bahsetmek istiyorum. Yarım kg domates yerine 2 tane büyük lerinden de olabilir, damak tadınıza göre..
Patlıcan seçiminiz, yani kalınlık oranları birbirlerini tutmalı tepsiye dizilip fırına verildiğinde, 
çevresi daha geniş olanlar pişmeyip daha çiğ kala bilir, bir de görünüm itibariyle daha muntazam olmali ki, yeme zevkimizi şevklendirsin. 
3 Adet deyip geçmemek gerek, yanlış olduğunda, ya iç kıyma elinizde kalır, veya patlıcan, bunun için siz
Patlıcanı 1 kg alın ki, musdarip olmayasınız, sonuçta buz dolabında muhafaza ede bilinir :)
Ben buralardayım, her hangi bir püf noktasında mutlaka cevap veririm, yemekte püf noktası çok önemli..
 
Şennur Köseli bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Çok teşekkürler selam ve sevgiler.Harikaaa.

Şennur Köseli 
 16.01.2014 20:10
Cevap :
Rica ederim Şennur hanım, Afiyet olsun selam ve sevgilerimle, hayırlı cumalar dilerim..  17.01.2014 16:31
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 425
Toplam yorum
: 833
Toplam mesaj
: 33
Ort. okunma sayısı
: 391
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster