- Kategori
- Türk Mutfağı
Patlıcan Manca
köz patlıcanda farklı bir lezzet
Patlıcanın közlenerek yapılan salatası et yemekleri ile ve mezelik olarak pek sevilen bir lezzettir.
Patlıcan Manca Yugoslav salatası ve Köprülü Salatası olarak da bilinir.
Malzemeler :
1 kg patlican
8-10 sivri biber
3-4 domates
5 dis sarimsak
Zeytinyag
Tuz
Yapılışı :
Patlıcanları sivribiberleri köz tavasında yada mangalda közlüyoruz. Patlıcanları bir sure ağzı kapalı poşette bekletirseniz kabuklarını daha çabuk soyarsınız. Biberlerin de kabuğunu soyup kucuk kucuk doğrayın. Patlıcanları iyice ezip biberleri de katıp ezin. Sarımsakları rendeleyip katın.
Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp tuzunu katıp zeytinyağda öldürün. Patlıcanlara fazla yağını almadan domatesleri katın karistirin.Kalan yağıda ekleyip yagi kalmayana kadar yedirin. Üzerini maydanoz ile süsleyin...
Afiyet olsun..