Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
277300
 

Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan Musakka Tarifi
 

ben yaptım valla çok lezzetli :)


Patlıcan, A vitamini ve Fosfor açısından faydalı olmakla beraber, kalp çarpıntısına, sinirlere, kansızlığa ve şeker hastalarına iyi geldiği de bilinen gerçekler arasındadır.Patlıcan, karaciğer ve böbrekleri kuvettlendirerek bol idrar söktürür. Vücudumuzdaki fazla suyu boşalttığı bilenen patlıcan, zayıflama besini olarak kullanılmak istendiğinde, kül ve ocakta pişirilmesi gerekmektedir.

Sizlere hafta başı yapmış olduğum patlıcan musakka'nın tarifini vermek istiyorum. Gerçi biraz yağlı bir yemek ama çok lezzetli :))

Patlıcan Musakka

5-6 adet Patlıcan
4-5 adet sivri biber
250-300 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı salça
2-3 bardak sıcak su
1-2 su bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber isteğe göre
Süslemek için 3-4 dal maydanoz

Patlıcan'lar alacalı soyularak, yuvarlak dilimler halinde doğrandıktan sonra yarım saat tuzlu suda bekletilir. Acısı alınan patlıcanlar'ın suyu süzülerek peçete ile içerisinde hiç su kalmayacak şekilde kurulanır.

Tava'da sıvı yağ kızdırılır. Patlıcan'lar orta ateşte hafif renkleri değişene kadar kızartılır. Kızartılan patlıcanlar'ın üzerindeki yağın iyice çekmesi için havlu peçete üzerine alınır.

Soğan, sarmısak, sivri biber ve domatesler küp küp doğranarak bir kenara alınır.

Tava'ya 1 yemek kaşığı sıvı sağ konulur. Önce soğanlar hafif pembeleşinceye kadar, ardından sivri biberler ve sarmısak konarak sotelenir.İyice sotelenen karışımın üzerine kıyma ilave edilir. Kıyma suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar sık sık kavrulur. Daha sonra doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır ve domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.

Tencere'nin altına kızarmış patlıcanlar'ın bir kısmı dizilir. Üzerine hazırladığımız kıymalı karışımın tamamı konulur.Kalan kızarmış patlıcanlar ile karışımın üzeri tamamen kapatlır.

1 yemek kaşığı salça ayrı bir kapta sıcak su ile karıştırıldıktan sonra tencereye ilave edilir. Orta ateşte suyu hafif çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınan musakka'nın üzerine kıyılmış maydanoz konularak servis yapılır. Afiyet olsun...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

tarif için çooooooooooook teşekkür ediyorum. en sevdiğim yemektir musakka, artık teyzeme musakka yapması için naz yapmama gerek kalmadı, ondan daha güzel musakka yapabiliyorum sayenizde :))

hülya gürsoy 
 11.09.2012 22:14
 

Daha hafif olmasi icin patlicanlari izgarada kizartsam acaba nasil olur? Tarifiniz tencerede olmasi degisik geldi ve bugun yapmaya calisicam. Yaz aylarinda oldumuz icin biraz daha hafif bir yemek olmasi icin patlicanlari izgarada kizartmayi denicem bakalim nasil olucaklar.

Nurdan Gecler 
 23.06.2011 14:14
 

tarifi alıp sıvışmak olmazdı..teşekkürler paylaşımınıza..;))yarınki iftar davetime yapacağım bunu..ben fırında yapıyordum..sizinki tencerede pişiyor...bakalım nasıl olacak;))

Gülden Işık 
 27.08.2010 14:58
Cevap :
Teşekkürler...Gülden hanım umarım yemeğiniz lezettli olmuştur geç cevap verdiğim için üzgünüm. selamlar sevgiler...  30.08.2010 11:11
 

eyvahhh!!! sarımsak koymayı unuttum :((

stemel temels 
 01.08.2010 18:51
Cevap :
Olmaz! tekrar deneyin. Sarmısaksız güzel olmaz :)  02.08.2010 8:08
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 161
Toplam yorum
: 568
Toplam mesaj
: 56
Ort. okunma sayısı
: 3717
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster