Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patlıcan Sarma



Malzeme
3 ad. Bostan patlıcan
5 dilim Bonfile
2 diş Dövülmüş sarımsak
1 bardak mısır unu
1 bardak galeta unu
Yeterince kızartma yağı
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
1 fincan süt
1 ad. yumurta
2 ad. Domates

Hazırlanışı
Patlıcanları kabuklarını soymadan uzunlamasına yarım parmak eninde dilimleyin
Izgara ya da teflon tavada çok az yağ ile her iki yüzünü kızartın.
Aynı tavada dilimlenmiş domatesleri de kızartın.
Bonfileleri parmak genişliğinde julyen şerit şeklinde kesin ve üzerine tuz, sarımsak ve karabiber serperek ovun. 1 kaşık yağı teflon tavaya alıp, etleri kızartın.
Patlıcanların üstüne kızarmış etlerden koyun, rulo yaparak sarın.
Bir kaseye koyacağınız süte, yumurtayı kırıp çırpın.
Bir tabağın içinde kekik, tuz, pul biber, galeta unu ve mısır ununu harmanlayın.
Sarmaları, önce süte, daha sonra da tepsideki paneye bulayıp,borcam ya da fırın tepsisine yerleştirip 200 derecede 20 dakika pişirin. .
Kızarmış domatesleri servis tabağına alıp, üstüne de patlıcan sarmaları koyarak servis yapın.

Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt verebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..