Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Patlıcan tatlısı

Kullanılacak Malzemeler:

  • 500 gram patlıcan,
  • 1 yemek kaşığı karanfil,
  • 3 su bardağı su,
  • 1 kilo toz şeker,
  • 100 gram ceviz içi.

Hazırlama süresi:30 dakika

 

PATLICANLI TATLININ YAPILIŞI

  • 3 su bardağı suyu derin bir tencerenin içerisine aktarın ve üzerine 1 kilo toz şekeri dökün.Bir kaç kez karıştırıp ocağın altını açın ve şerbeti kaynamaya bırakın.
  • Sizde bu sırada patlıcanlarınızı dörde bölün ve yıkadıktan sonra derin bir tencereye aktarın.üzerine bol su ilave ederek haşlanması için ocağın altını yakın.
  • Pişen patlıcanlarınızı bir süzgeçten geçirerek bir tabağa alın.son olarak 1 yemek kaşığı karanfili 100 gram ceviz içi ile alıp bir tabağın içerinde karıştırın.pişen patlıcanların içini yarıp bu karışımı bir kaşık yardımı ile doldurun.
  • Bu kez patlıcanları şerbetin içerisine alıp tekrar kaynamaya bırakın.
  • Tatlınız tamamen yumuşayıp şerbeti çekince hazır olacaktır.
  • Patlıcan tatlınızı soğutup servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun..

 

Oktay Usta Yemek Tarifleri

 

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/patlican-tatlisi/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..