Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patlıcan tava tarifi

Patlıcan tava tarifi
 

Patlıcan Tava Tarifi


Malzemeleri:

1 kilogram yağlı kuşbaşı et, ( kuzu )

2 adet soğan,

1 kilogram kemer patlıcan,

3-4 yeşil sivri biber,

3 adet domates,

10-12 diş sarımsak,

Kızartmak için: sıvı yağ,

Yeteri kadar tuz,

Yeteri kadar karabiber.

Yapılışı:

Kalın tabanlı bir tencereyi ısıtın. Yıkanıp süzülmüş eti koyun. Kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun. Küp küp doğranmış soğanı da katıp biraz çevirin. Ardından üzerine bir iki parmak çıkacak kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşacık olana kadar pişirin. (Gerektikçe üzerine sıcak su katabilirsiniz.) Tuzunu serpin, 5 dakika sonra ateşten alın.

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun, iri kuşbaşı doğrayın. Tuzlu suda 20 dakika bekletin, suyunu sıkın. Biberleri temizleyin, yıkayıp kurulayın, büyük büyük doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız sıvı yağda patlıcan ve biberleri ayrı ayrı kızartın. Fırınınızı 200 derecede ısıtın.

Bir bakır leğene (tepsiye) önce eti, sonra patlıcan ve biberi koyun. 2 domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın, malzemenin üzerine serpiştirin. Tuzunu karabiberini serpin. Sarımsakları soyup hepsinin üzerine koyun. 1 su bardağı etin haşlama suyundan ekleyin veya normal su da kullanabilirsiniz.

Bir adet domatesi halka biçiminde doğrayıp tepsideki malzemenin üzerine yerleştirin. Sıcak fırına atın, suyunu çekene kadar pişirin. Yanında pirinç pilavı ve ayranla servis yapın.

http://www.yemektarifleri.org/patlican-tava-tarifi/


Afiyet olsun.
 

 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 20.03.14
 
 

Bir ev hanımı, Tutkusu yemek yapmak, Aşçılık okulu mezunu.  ..