Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Patlıcanlı çevirme pilav (Pasta pilavı)

Patlıcanlı çevirme pilav (Pasta pilavı)
 

Mersin bölgesine ait bir yemek tarif edeceğim. Adı çevirme pilav. Ama bizim ev dahil bir cok cocuklu evde bu yemeğin adı pasta pilavı.

Patlıcanları iki tarafından kabuğunu soyun, uzun uzun ve ince dograyın. Sonra bunları kızartın. Yağı süzülsün ve bir kenarda beklesin. Gözünüz patlıcanlarınızda olsun, mutfak fareleriniz tırtıklamasın. Avuç içi dolusu kadar, yada 6, 7 yemek kaşığı kıymayı bir başka yerde kavurun. Onlar da bir yerde beklesin. Bu iş için iki bardak pirince ihtiyacımız var. İki bardak pilavlık pirinci iyice yıkayın ve süzün. Şimdi de fazla derin olmayan bir tencereye ihtiyacımız var. Çok da büyük olmamalı. Tencerenizin dibine kıymaları eşit şekilde dağıtın. Kıymaların üzerini kızarttığımız patlıcanlar ile kapatacağız...

Patlıcanın bir ucu tencerenin tam ortasından, tencerenin kenarına kadar uzansın. Tencerenin dibi ve kenarlarını, yan yana dizdiğiniz patlıcanlar ile kapanacak. Üzerine yavaşça, 2 bardak pirincinizi, tuzunuzu isteğe göre kara biberinizi, 3 bardak kaynamış suyunuzu yavaşca, pirinçleri oynatmadan tencereye dökun. Kısık ateşte pişirin.

5 dakika dinlenmesi için bırakın. Bu arada , Tencernizin üzerine örtmek için düz bir servis tabağınızın olması gerekir. Derin degil illa ki düz olucak. Servis tabagınızı kahve falı kapatır gibi, tencerenizin üzerine kapatın. Şimdi işin en zor zamanı... Tencereyi ters çevireceğiz. Evet aynı kahve fincanı çevirir gibi.

Zoru başardınız. Şimdi bir nefes alın ve tencerenin içindeki malzelerin iyice düstügünden emin olun ve tencereyi yavaşça kaldırın.

Görüntü muhteşem değil mi? Hem de cocuklar buna bayılıyorlar.

Servis yaparken üçgen dilimler halinde alın.
Bir zahmet salatayı ya da cacığı da eşiniz yapıversin.

A F İ Y E T O L S U N

sevgilerimle ayse

 
Toplam blog
: 141
: 1767
Kayıt tarihi
: 08.03.07
 
 

Önce anneyim, sonra eş, abla ve annemin kızıyım. Elbette yazmayı ve okumayı seven biriyim. Emekliliğ..