Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Patlıcanlı dana kavurma

Patlıcanlı dana kavurma
 

Kavurma Malzemeleri:
 

2 adet patlıcan

300 gram bonfile

2 çorba kaşığı tereyağı

10 adet arpacık soğan

3 diş kıyılmış sarmısak

2 adet domates

3 adet sivri biber

1 adet küçük kırmızı biber

Yeteri kadar sıcak su

Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar

Kızartmak İçin:
 

Sıvıyağ

Kavurma Yapılışı:
 

Patlıcanları arzunuza göre sıvıyağda kızartın ya da ocakta kavurun.

Daha sonra kabuklarını soyun.

Kuşbaşı doğrayıp, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin ve kenara alın.

Diğer taraftan eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun.

Üzerine 1 su bardağı su katıp, et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek)pişirin.

Üzerine kalan tereyağı, arpacık soğan ve sarmısağı ekleyin.

Soğanların rengi dönene dek kavurup üzerine doğranmış domates, sivri biber, kırmızı biber, tuz, karabiber, pulbiber ve yenibahar ilave edin.

5-10 dakika pişirip ocaktan alın.

Patlıcanı servis tabağına koyun.

Üzerine eti ekleyip servis yapın.

 
 
 
 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..