Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patlıcanlı karnıyarık böreği

Patlıcanlı karnıyarık böreği
 

MALZEMELER:

YUFKALARI ISLATMAK İÇİN

*4 yufka (sayı size bağlı,çok yapın aslında,tadı harika)
*1 su bardağı su
*Yarım çay bardağı sıvıyağ

İÇ MALZEME:

*2 kaşık sıvıyağ
*2 adet iri patlıcan
*1 adet soğan
*1 tatlı kaşığı salça veya 1 domates
*Kıyılmış maydanoz
*1,5 tatlı kaşığı tuz.
*Karabiber,kırmızı ve pul biber
**İsterseniz 1 kaşık kıyma ile de daha da güzel olur.
**Üzerine yumurta sarısı

YAPILIŞI:

*Patlıcanları alacalı veya tamamen soyup küp küp doğrayalım
*Bir kaba 2 tatlı kaşığı tuz ve su koup patlıcanları bu suya atalım,15 dakika kadar dursun
*Tavaya sıvıyağ ve küp küp doğradığımız soğanı koyalım ve 1-2 dakika kavuralım
**Kıyma koymak isterseniz bu aşamada koyabilirsiniz..Onu da biraz kavurun (2 dk.yeterli)
*Suda bekleyen patlıcanları avucumuzun içinde biraz sıkalım
*Kavrulmakta olan soğanlara ekleyip birlikte karıştıralım
*Salça veya doğranmiş domatesi de ekleyelim
*1-2 dakika sonra 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte, patlıcanlar biraz yumuşayana kadar  pişirelim
*Tuz,baharat ve maydanozu ekleyerek üzerini kapatıp kenara alalım

*1 yufkayı masaya serelim
*Karıştırdığımız su ve yağdan 1 kepçe alıp yufkayı ıslatalım,fırça veya elimizle iyice yayalım
*2.yufkayı da üzerine sererek ıslatalım
*Önce kare şeklinde dörde sonra çaprazlama keserek toplamda 8 eşit parçaya bölelim
*Sigara böreği sarar gibi olacak
*Üçgenlerin geniş kenarına iç malzemeden 1 dolu yemek  kaşığı koyalım
*İki yandan birer parmak içeri kıvırıp rulo şeklinde saralım fakat geniş yani 2 parmak eninde  olmalı
*Yağlanmış tepsiye koyalım
*Tüm yufkayı bitirince diğer ikisini de hazırlayıp tepsiye dizelim
*Üstlerine yumurta sarısı sürelim
*Keskin bir bıçakla ortadan uzunlamasına keselim
*Üzerine yeşil biber ve istersek domates dilimi koyarak 200 derecedeki fırına atalım,kızarana  kadar  pişirelim
**Yanlarına susam da serpebilirsiniz..

AFİYET OLSUN..

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..