- Kategori
- Yemek - Mutfak
Patlıcanlı köfte
Közlenmiş patlıcan ile yapılan nefis bir köfte
Malzemeler :
¦ 4 adet Kemer patlıcan (ince)
¦ 300 gr. Orta yağlı Dana Kıyması
¦ 1ad. Orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
¦ 2 Yemek kaşığı Galeta unu
¦ 2 Çay kaşığı Tuz
¦ 1 Çay kaşığı Karabiber
¦ 1 Çay kaşığı Kimyon
¦ 1 adet Yumurta
¦ 4 adet Kemer patlıcan (ince)
¦ 300 gr. Orta yağlı Dana Kıyması
¦ 1ad. Orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
¦ 2 Yemek kaşığı Galeta unu
¦ 2 Çay kaşığı Tuz
¦ 1 Çay kaşığı Karabiber
¦ 1 Çay kaşığı Kimyon
¦ 1 adet Yumurta
Yapılışı :
01 _ Patlıcanları yıkayın.
02 _ Teflon tavada veya fırında çok eritmeden közleyin.
03 _ Közlediğiniz patlıcanların sapını koparmadan dikkatlice soyun ve güzelce tuzlayın.
04 _ Patlıcan ve yumurtanın dışındaki tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
05 _ İyice yoğurduğunuz köfte harcına yumurtayı da ekleyip biraz daha yoğurun.
06 _ Bir parça kıyma alarak temiz bir naylon poşetin üzerine yayın.
07 _ Yaydığınız kıymanın üzerine patlıcanı yerleştirin ve naylon poşeti patlıcanı saracak şekilde katlayın.
08 _ Hazırladığınız köfteleri mümkün ise kömür ateşinde veya teflon tavada pişirin ve yanında bir garnitür ile servis edin.
Not : .
Afiyet olsun.