Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

PATLICANLI KOL BÖREĞİ

PATLICANLI KOL BÖREĞİ
 

Sabah kahvaltıda yada çay saatlerinde değişik bir şeyler yapmak isterseniz eğer, verdiğim bu tarifi ıspanaklı, patatesli yada peynirli hazırlayıp ikram edebilirsiniz.

MALZEMELER:

4 yufka

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı su

2 yumurta

1 çay bardağı zeytinyağı

İÇ HARÇI:

4 adet patlıcan

1 adet kuru soğan

2 adet yeşil biber

2 adet domates

Tuz, karabiber, kırmızı biber.

YAPILIŞI:

İlk önce patlıcanların bütün kabuklarını soyun ve tuzlu suda bekletin, diğer tarafta bir tavanın içine iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve kuru soğanı piyazlık doğrayıp yağın içinde kavurun biberleri de ince ince doğrayın ve soğanlara ilave edin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp iyice yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayıp soğanlı ve biberli karışıma ilave edip kavurun. İki adet domatesi de doğrayıp suyunu çekene kadar kavurup tuzunu ve baharatlarını da ilave ederek bir kenarda soğumaya bırakın.

Yufkalardan bir tanesini alıp, tezgahın üstüne serin ve ortadan ikiye kesin. Kesmiş olduğunuz parçanın üstüne, hazırlamış olduğunuz bir su bardağı yoğurt, yarım su bardağı su, iki yumurta ve bir çay bardağı zeytinyağı olan karışımdan bir fırça yardımıyla her tarafına sürün, kesmiş olduğunuz yere hazırlamış olduğunuz patlıcanlı harç dan koyun rulo yapın, yağlanmış fırın tepsisinin ortasına daire şeklinde kıvırarak yerleştirin diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp ortadaki böreğin etrafından dolayın. Bütün yufkalar bittikten sonra kalan yoğurtlu ve yumurtalı harcı böreklerin üstüne sürün.180 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..