Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patlıcanlı Lazanya

Patlıcanlı Lazanya
 

3 adet bostan patlıcanın kabuklarını soyup uzunlamasına dilimleyelim ve ızgara tavasında alt üst ızgara yapalım.

Fazla katı olmayacak bir beşamel sosu hazırlayalım.

2 adet kıyılmış soğanı 1 yemek kaşığı yağ ile kavuralım. 250 gram kıyma,kıyılmış biber ilave ederek sote edelim. 1 yemek kaşığı salça, 2 rendelenmiş domates, 1 su bardağı ılık su, ve tuz, karabiber ilava ederek pişirelim.

Fırın borcamına beşamel sosun yarısını yayalım.

üstüne pişirmeden lazanya dizelim.

patlıcanların yarısını dizelim

kıyma harcının yarısını dökelim.

rendelenmiş kaşar serpelim.

Bir sıra daha lazanya ve beşamel sosun kalanını dökelim.

kalan patlıcanları,  kıyma harcını, ve bolca kaşar rendesi serperek 180 derece ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun


 

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..