Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '16

 
Kategori
Güncel
 

Patron Kâr Sever

Patron Kâr Sever
 

Günlerdir televizyonlardaki darbe girişimi hakkındaki açık oturumları izliyorum. Doğrusu ben mi farklı düşünüyorum, millet mi çok sığ düşünüyorum anlayamıyorum.

Matematik bilimi hata yapmaz. Fizik kanunları toplumlara has bir sonuç veren bilim dalı değildir, evrenseldir. Kanun kişi ve toplum nezdinde adaleti sağlayabiliyorsa kanun olur. İnsanları dinleri ve örfleriyle yargılamaya kimsenin hakkı yoktur. Bir ülkede başka bir ülkenin silahlı kuvvetleri varsa o ülke işgal altındadır.  Bilim yoksa hurafe olur.  Sabunun köpüğünü tartışıp sabunu görmemek ne demektir?

Bu bölge İmparatorlukların kurulduğu bir bölgedir. Böyle bir bölgede kurulan devlet takip eden değil, takip edilen olduğu sürece hayatta kalabilir. Dünya’da tek gidilecek yer Amerika değildir. Avrupa değildir. Tek sistem de kapitalizm değildir. Köleler isyan edince kapitalizm ne işe yarar? 

Bu süreci anlayabilmek için, 1947 yılından günümüze kadar birçok şey analiz edilmelidir. Marshall yardımları, yeşil kuşak projesi, Amerika’da özel yetiştirilen subaylar, devlet adamları konusunun doğru araştırılması gerek. Yeter mi? yetmez, Bulgaristan’a gönderilen Osmanlı Arşivi, Nizamülk Medreselerinde bulunan tarihi evraklar ve vesikalar önemlidir. Yeter mi hayır? Tanzimat Fermanı ve Osmanlı, Selçuklu, hatta daha gerilere de gitmek gerekir, günümüzden ilerilere de. Bugünü yaşa diyorlar. Yok ya!

Millete rağmen ordu, millete rağmen kanun, millete rağmen din, millete rağmen siyasetçi olmaz. Olmamalıdır. Türkiye’deki sıkıntılar bir değil bindir. Müslüman olduğunu iddia edenler ölüm olduğundan haberdar olmalı, Atatürkçü olduğunu iddia edenler Atatürkçülüğün büst Atatürkçülüğü olarak kavramamalıdır. Millet cahildir, okumaz ve okumadığı için araştırmadığı için bu haldedir. Cahilliğin sağı solu olmaz. İnsan olana “cı, cu” sıfat gerekmez. Aklı olana sıfattan başka şeyler gerekir. Güneş batıdan doğmaz. Günahsız kul Allah’ı sever, Allah’la korkutulmaz. Sevgi korkudan üstündür. Ortaklığa oturunca, güven yoksa umut da başarı da huzur da gelmez. Ben seni bilmiyorsam, sen seni biliyorsun, sen seni bilmiyorsan seni Yaradan seni de beni de biliyor. Bilinenler yanlış ise doğruyu başka yerde aramak gerekir. Aklı olmayanın dini sorumluluğu olmaz. Akıllı bir mümini aynı köpek aynı yerden ısıramaz. Zehirli kaynaktan su içenler zehirlenir, heder olur. Milyonlarca insanı katleden bir güruh özgürlüğün, medeniyetin temsilcisi olamaz. Kendi ayakları üzerinde duramayan ilerleyemez, koşamaz, yürüyemez hatta sürünür. Bir devleti yönetenler, başka bir ülkenin garsonu çaycısı olamaz.

Türkiye Cumhuriyetinin düştüğü durumu anlamak isteyenlere tavsiyem, Endülüs Tarihini tavsiye ederim. Balkan Savaşlarını tavsiye ederim. Matematik bilimini tavsiye ederim. Yaşananlar millete iyi bir ders olmuştur. Ak koyun, kara koyun belli olmuştur. Dünya beşten büyük Bir’den küçüktür. Bu coğrafyada ihanetin bedeli ağır olmuştur. Patron kar sever, kedi değil!  Kimi kim patron edindiyse yolu onadır. Gerçek bilgi, çözüm nerdedir?

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..