Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '11

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Pattaya'yı keşfediyoruz

Hello Pattaya 

25 Şubatta Cuma günü Burma’dan Bangkok’a indik. Bangkok’a vardığımızda buradaki rehberimiz William bizi havaalanında karşıladı. İlk durağımız olan Pattaya’ya gitmek üzere yola çıktık. Yaklaşık 2 saatlik yolculuktan sonra Pattaya’daki Centro Beach Hotelindeydik. Otelimiz sahile çok yakındı. Pattaya’da herhangi bir tarihi eser görme programı yoktu. Burada kalacağımız 2 gün boyunca serbest zamanımız olacaktı. Bol bol denize girmeyi, güneşlenmeyi ve biraz da dinlemeyi hedefliyordum. 

Semra ile birlikte odamıza yerleştikten sonra resepsiyona uğrayıp Thai masajını yaptırma olanaklarını araştırdık. Pattaya’da adım başı masaj salonu vardı. Ama biz SPA arayışı içindeydik. Maalesef ki SPA’lar bizim kaldığımız yerin çok uzağındaymış, bu yuzden bu sevdamızdan vazgeçip, otelin içindeki masaj salonunda şansımızı denemeye karar verdik. 1, 5 saatlik Thai oil masajı yaptırmak üzere sözleştik. Thai masajından sonra saat 6:30 da nefes çalışmamız vardı 1, 5 saatlik güzel bir Thai masajdan sonra havuzun kenarında Semra ile güzelce keyif yaptık. 

Akşam üstü saat 6:30’da otelin lobisinde barın olduğu oturma grubunda nefes çalışması yapmak üzere düzeni hazırladım. Neyseki bu tür aktivitelere hazırlıklı gelmiştim, bilgisayarımda nefes çalışmalarımda kullandığım CD kalmış, çok işime yaradı ve hep beraber keyifli nefes çalışması ardından theta meditasyonu yaptık . Akşam ise yemek öncesinde harika sahilde ve temiz hava eşliğinde deniz kenarında güzel bir yürüyüş yaptık ve akşam yemeği için güzel bir yer aradık. Burası aynı Marmaris ve Bodrum’un şehrinin sahili gibiydi. Bir sürü turist, bir sürü satıcı ve bir sürü Thailand’lı kız vardı. Turistlerin yaş ortalaması 50 ve üstüydü. Ve hepsinin yanında genç Thailand’lı kızlar vardı. Turistlerin burayı neden seçtikleri anlaşılıyordu. Pattaya’nın muhakkak ki şu an bizim gördüğümüz daha güzel yerleri vardı ama bu halini pek sevmemiştim. Bir müddet daha etrafa bakındıktan sonra Hilton otelinin altında Centralfestival binasını gördük. Bu bina içinde güzel resturantlar vardı. Birkaç restaurantı inceledikten sonra Bistro isimli restaurantta akşam yemeğimizi yeme konusunda hem fikir olduk. Yemekler geldikten sonra aldığımız kararın çok isabetli olduğunu anladık.Lezzetli bir Thai yemeğinden sonra biraz daha çevreyi dolaştıktan sonra otelimize gidip rahat bir uyku çektik. 

Ertesi sabah saat 9:00 gibi Mercan adasına doğru yola çıkacaktık. Ancak sabah kahvaltıya giderken birden sağanak yağmur başladı. Yağmurun 1, 5-2 saat süreceğini söylediler ve ben de bunun üzerine foot massage yaptırmaya gittim. Yağmur dinince sürat teknesi ile mercan adasına doğru hareket ettik . Havaya baktığımızda bulutların durumu hiç de iç açıcı değildi ve tam mercan adasına varmak üzereydik ki tekrar sağanak yağmur bastırdı. Tekneden inene kadar her tarafımız sırılsıklam olmuştu ve yanımda havlu yoktu. Durumum pek iç açıcı değildi. Donuyordum. Neyse ki Pınar peştamalini benimle paylaştı. Biraz kendime gelmiştim. Yağmur dinmek bilmiyordu. Semra ile yemek saatini beklemeden Pattaya’ya dönmeye karar verdik. Gruptan 4 kişi ile birlikte Pattaya’ya giden motorlardan birine binip Pattaya’ya geri döndük. Pattaya’da hava daha aydınlıktı. Anlaşılan yağmur bulutlarının tamamı mercan adasındaydı . 

Otele geldiğimizde öncelikle ıslanan kıyafetlerimizi kurutmak üzere bir yerlere astık ve güzel bir keyif kahvesi içtik. Sonra Semra ile birlikte Pattaya sokaklarını keşfetmek üzere yürüyüşe çıktık. Pataya içinde ring atan dolmuşlara binip Pattaya’yı dolmuş ile keşfettik. Sonra Pattaya’nın meşhur Walking streetine gittik. Oraları dolaştıktan sonra yine Hilton’a yakın bir yerde güzel bir öğlen yemeği yedik. Yemekten sonra otele döndüğümüzde Semra foot masajına gitti ve bende buraya kadar ki yolculuğumun fotograflarını facebook’a yükledim. 

Akşam olunca da Bangkok’a doğru yola çıktık. Grubun tamamı bugün İstanbul’a dönüyordu. Gruptan Ben, sevgili Mebuse, Deniz, Pınar ve Kubilay ile birlikte Kamboçya’ya doğru yola çıkacaktık. Akşam 10:30 gibi Bangkok İnt. Havaalanına geldik. Gruptaki dostlarımızı Istanbul’a uğurladık. Düşündüğümden de daha güzel bir dostluk kurmuştuk. Yangon’daki meditasyon merkezindeki Sevgili Sayadaw’ın da söylediği gibi uzun süredir buluşmak için bu anı beklemiş olmalıydık. Yarın küçük bir minibüs ile Kamboçya’ya doğru yola çıkacağız. Kamboçya’yı görmeyi dört güzel bekliyorum. 

Kamboçya’da görüşmek üzere Sevgiler 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..