Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Paytoncu Atları

Paytoncu Atları
 

Fotoğraf : Ateş Avus


Muhterem kardeşlerim,

Bildiğiniz gibi üç aydır Büyükada'dayım. Bu sene kiraladığım evin önü belediye çimenliği, önüde deniz. Üç aydır bu çimenlikten kimler geldi kimler geçti. Donlusu, donsuzu, haşemalısı, bikinilisi çimenlere yattılar, ara sıra denize girip serinlediler. Kimisi denize inilen merdivenin etrafından ayrılamadı, kimisi karşıdaki sarı dubaya kadar yüzüp geldi. Kimileride önümdeki çimenlikte mangal yakmak için bana sordu. Tabii ki bendeniz cennetkuşu böyle soruların muhatabı bir şahsiyet olmadığım için, soranları zabıtaya gönderdim.

***

Yazlıkçılar kışlıklarına döndü. Günübirlikçiler de artık hiç gelmiyor. Faytoncular beygirleri saldı çayıra mevlam kayıra. Üç aydır fayton çeken beygirler şimdi artık özgür. Hamutlarından kurtuldular. Her sabah benim evin önündeki çimenliğe gelip karınlarını doyuruyorlar, onbeş gün önce milletin güneşlendiği yerlerde yatıp, yuvarlanıyorlar. Bazı kısraklar taylarını da alıp geliyor. Yiyorlar, yatıyorlar ama geride naylon poşet, aliminyum kutu, pet şişe bırakmıyorlar.

Sadece bıraktıkları bir avuç gübre. O gübreyle de ağaçlar seneye şenlenmek için malzeme topluyorlar.

***
M. Celalettin AVUS - Büyükada

<ımg height="342" alt="dsc01963.jpg" hspace="150" src="http://www.mamutistan.com/mynet_resimlerim/dsc01963.jpg" width="512" align="left" border="0">

 
Toplam blog
: 288
: 1185
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendi halinde yazar, çizer, çapraz bulmaca çözerim. İki yüzyıl, bir binyıl gördüm. En sevdiğim hoca ..