Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
Okullar
 

Pazar Atatürk İlköğretim Okulunda gazetecilik ve iktisatçılık konferansımız

Pazar Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Zafer İncesoyluer’in davetlisi olarak Pazar’a giderek doğum büyüdüğü Seyit Ali Mahallesinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerine eğitimini aldığı İktisatçılığı ve hobi olarak senelerdir yaptığı gazetecilik ve yazarlık konusunda gençleri aydınlatan Sessiz Dünya’dan Esintiler, Tokat’tan Zirveye Doğru ve Hizmetkar Lider Recep Yazıcıoğlu kitaplarının yazarı Turan Yalçın, halen okulda eğitim gören komşu ve arkadaşlarının çocuklarına İktisat ve Gazetecilik konusunda geniş bir sunumda bulundu.

İktisat’ın çok geniş bir alan olduğunu ve çalışma alanında bununla paralel olarak geniş olduğunu vurgulayan Yalçın, gençlerin iyi İktisatçı olabilmesi için çok okumalarını, iletişim ve sosyal ilişkilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Günümüzde İletişim kavramının çok önemli hale geldiğini ve iletişimi güçlü ve sosyal gelişimi kuvvetli, çevrelerindeki gelişen insanlardan faydalanan insanların çok rahat iş bulduğunu vurgulayan Yalçın, gençlere kendisinin de bir zamanlar çekingen içine kapanık olduğunu ama eğitim ve kitap okuma sevgisinin ve okuduklarını uygulamanın kendisini geliştirdiğini ve bunu yapmayanlara nazaran öne çıkardığını vurguladı.

Daha Sonra Gazeteci olarak fahri bir yazar olarak yıllarca yerel gazetelerde yazı yazdığını bundan çok zevk aldığını anlatan Yalçın, gençleri aydınlattığı zaman mutlu olduğuna vurgu yaptı. Sabırla senelerce yazmasının karşılığı olarak bugün kitaplar yayınlayan ve bunların geniş kitlelerce okunan eserler olması karşısında yaşama sevincinin arttığına vurgu yapan Yazar, bu okuldan da ünlü ve etkili gazeteci ve iktisatçıların çıkmasını candan arzuladığını belirtti.

Daha sonra soruları cevaplayan Yazar yalçın, gençlerden en güzel soruları soranlara başarı hikayeleri anlatan fotokopiler ve kalemler armağan ederek soru sormanın öneminden bahsederek , güzel sorular soranların hem sevileceğini hem de hayatta baları ile beraber ilgi göreceklerini vurguladı.

Kendisini davet eden Zafer İncesoyluer’e de teşekkür eden Yazar, gençlere her zaman iletişim den okumaktan geri kalmamalarını ve hayatı seyreden değil hayatı yaşayan insan olmaları konusunda vurgu yaptı.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..