Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '06

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2462
 

Pazar kahvaltısı

Pazar kahvaltısı
 

Baktım bazı beyler bile yemek tarifi, tatlı tarifi, turşu tarifi veriyorlar. Hünerlerini sergiliyorlar. Kıskandım benimde yemek konusunda bir bloğum olsun istedim. Öyle ahım şahım bir tarif yazmayacağım çünkü o işi ustalarına bırakmak gerektiğini düşünüyorum.

Usta aşçılar derler ki aynı malzemeyi üç ayrı hanıma verin. Üç ayrı lezzet çıkar ortaya. Tariflerde ölçüler olmasına rağmen her insanın el ölçüsü göz ayarı farklıdır. Ve sonuçta da farklı tatların çıkması doğaldır.

Şİmdiiii ben sizlere çayın yanına çıtır çıtırnar gibi pratik ve ekonomik biri tarif vereyim.

Tembellere, çalışanlara, acil misafiri gelenlere, single yaşayanlara, pazar günleri kahvaltıya uyacak Ve de bayat ekmeklerinizi değerlendirecek bir tarif.

Taze ekmekle de yapılır fakat bayat ekmekleri değerlendirme adına leziz bir tat...

Ekmeklerimizi ince ince dilimleyelim.

Çukur bir kabın içine yumurta, beyaz peynir ve dışarıda yumuşamış tereyağını koyalım. (yumurta sayısını ve diğer malzemenin miktarını ekmek dilimlerine göre ayarlayabilirtisniz.)

Çatalla iyice ezip çırpalım. Bulamaç haline geldiğince bir kaşık yardımıyla dilimlerin üzerine bolca sürelim. Tepsiye sıralayıp fırına sürelim.

Sizde bu arada çayınızı hemen ocağa koyun... Çay demleninceye kadar fırındaki ekmek dilimleri de nar gibi kızarmış mis tereyağ kokuları içinde hazır olacaktır. Çayın yanında çıtıt çıtır sıcacık yedikçe yiyesi geliyor insanın. Tavsiye ediyorum.

Bizim pazar günlerinin tüm aile birlikteyse vazgeçemediği bir tattır.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun:)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

ne kolay bir tarif o öyle...tembel işi.:))

ece vardar 
 10.11.2006 15:05
 

İkindi çaylarımızın vazgeçilmeziydi bir zamanlar tarifini verdiğiniz ''yumurtalı ekmek''. Ara sıra, özlediğimizde yine yapıyoruz, alerjik durumlar sık aralıklarla yapmayı engelliyor. Maydanoz, yeşil nane ilave edildiğinde de çok güzel olur. Hatta nane yaprakları, tepsiyi fırından çıkarmadan 5 dakika önce ilave edilirse, kurumamış olur. Selamlar.

Tuğba 
 05.11.2006 0:25
Cevap :
:)) tşk.ler öylede deneriz Tuğbacım...Afiyet olsun hepimize..  06.11.2006 12:29
 

biz bu tarifi yaklasik 20 yildir sevgili esimin elinden yiyoruz bense biraz alafranga olusumdanmidir nedir icine taze kasar veya cheddar cinsi taze peynir veya taze keci peynir ilave ediyorum.Ahali turk tadi olmadiginda israr ediyor.Siz ne dersiniz esen kaliniz.Unutuyordum bir dip not biz yari amerikali turk kokenli bir aileyiz.Ama agiz tadimiz hala leziz turk tadi.

Newyorker 
 31.10.2006 6:14
Cevap :
:)) tebrikler...ee tabi siz oralarda geliştirmişiniz bizim bu tarifimizi...iyide olmuş....ailenize selamlar sevgiler....yedikçe bizi düşünün....  31.10.2006 13:12
 

yazınız gerçekten sıcak bir çay misali tadımlıktı,teşekkürler

İbrahim kaya 
 30.10.2006 23:30
Cevap :
afiyet olsun :))... teşekkürler. sevgiler  31.10.2006 9:16
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 529
Toplam yorum
: 2369
Toplam mesaj
: 481
Ort. okunma sayısı
: 3735
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster