Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '09

 
Kategori
Dünya
 

pazar manzaraları

pazar manzaraları
 

pazr insanları


İstanbul'da semt pazarlarını gezmeyi çok severim. Bizim semt Pendik'de haftanın bir günü çok güzel semt pazarı açılır. Buna yakın olarak Tuzla pazarıda çok seçkin bir pazardır. Bugün Tuzla semt pazarını gezdim, oldukca renkliydi .bir yanda organik gıdaların satıldığı noktalar, bir yanda tuzlada yetişen yerel domates, patlıcan, kabaklar ve güzelim tuzla bamyası.Organik gıda satan bir manvdan aldığım tek bir domates 980 gram geldi. Neredeyse bir kilo. Doğal gübre kullanılmış tarladan pazara gelmiş.

Çok güzel yerel süt ürünleride bulabilirsiniz, balıkesirden gelen topak keçi peynirleri ayrı bir lezzet sunarlar. Pazarda fiatlar normal mağazalara göre daha düşük, ürünler canlı, mıncıklanabilir, fiatları düşük ve yerel özellikler taşırlar.

Tekstil ürünleride şaşılacak derecede kalitelidir. Marka etiketleri kesilmiş markaların ürünlerini seçebilirsiniz. karacadan halifaksa kadar çeşitli marka giysileri ucuz fiata bulabilirsiniz.

Pazarda satıcıların tezgah sahiplerinin ürünlerini satabilmek için güncel sorunlara ışık tutan açılımları, yaratıcılıkları, müşteri ilişkileri hayranlık verici boyutda canlı ve enterasandır. Özelikle bunları uzun uzuzn izlemek ve dinlemek çok hoşuma gider. Duymayı tahayyül dahi edemediğiniz konularla karşılaşırsınız. sanırsınızki bu cumleler önceden yazılıyor. Alaksı yok herşey aslında spontane gelişiyor.

Kriz bahane fiatlar şahane, ablacığım neden bekara yardımcı olmuyorsun alıver artık mallarımı, sana kurban olsun tezgahım, teklifler hamdi beyden, bu yedi adet malın alıcısı nerede ablacığım sakın sekiz tane alma malım kalmaz valla gibi satışı yöneten etkin cümle zincirleri pazarı süsler.

Bugün gördüğüm manzara beni şok etti. Pazarda bir tegahda çeşit çeşit numaralı okuma gözlükleri vardı. Bunlar doktor tavsiyesi her göze uygun diye satlıyordu. bu sağlık konusuydu. Zabıta nasıl izin verdi veya sonra engelledimi bilmiyorum. Numaralı gözlüklerin pazarda satılması akla uygun konu değil. Şaşırdım kaldım, pazarları gezmeye devam edeceğim bakalım daha ne şaşkınlıklar yaşayacağım.
 
Toplam blog
: 233
: 364
Kayıt tarihi
: 02.07.09
 
 

Satış ve pazarlama uzmanıyım. Büyük ve yerel şirketlerde bölgesel ve ulusal satış ve bayii organizas..