Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Pazarlama
 

Pazarlamada yeni boyut

Pazarlamada yeni boyut
 

alışveriş çılgınlığı


Alışveriş insanlık için artık ekmekten sudan daha elzem. Haftanın birçok günü saatler süren alışveriş macerası, yorulmak bilmeyen bedenler, alınmışlar, henüz alınmayı bekleyenler ve onlarca fatura. İnsanlık tüketimde sınırları zorluyor. İhtiyaçlar gözönünde bile değil. Bi güç! biz insanlığı almaya, almaya, daha fazla tüketmeye zorluyor. Bu güç elbette pazarlamanın inanılmaz gücü.

Pazarlama; eldeki ürünü satmak için çıkılan yolda yapılan her sey. Günümüzde bu “her şey” altındaki paragraf o kadar büyüdü ve çeşitlendi ki biçoğumuzun inanamayacağı boyutlara ulaştı. Öyle ki çoğu zaman alşverişe çıktığımız zaman ne alacağımızı bile unuttuk. Evine yiyecek almaya çıkan ev hanımı kendini alışverişe kaptırıp, indirim var diye evine araba lastiği aldı. Çünkü; pazarlamanın gücü bize öyle etki etti ki alışveriş yapmaktan asıl ihtiyacımız olana zamanımız bile kalmadı.

Değişmeyen tek şey değişimin kendisi dedi filozof. Her şey değişti, biz de değiştik. Durmadı, ticaret de değişti. Daha önce kazanmak için üretmek, daha çok üretmek gerekiyordu. Şimdi ise kazanmak için üretmek yetmiyor. Pazarlama yarattığı katma değerle üretimin önüne geçti bile. Artık ürünün ne kadar kaliteli olursa olsun, fiyatı ne kadar ucuz olursa olsun, eğer pazarlaman yeterli değilse tüketiciye ulaşman imkansız. Bu durumda da kazanman imkansız.

Pazarlamanın gücünü gören ticaret erbabı bunun için kendini geliştirdi. Yatırımını sadece üretmeye değil ürettiğini pazarlamaya da yaptı. Yarattığı katma değer, pazarlamayı olması gerektiği gibi ilk sıraya yerleştirdi. Büyüyen pazarlama enstrümanları bugün tüketicilerin alışkanlıklarını an be an takip ediyor, her tüketiciye butik yaklaşımlar geliştiriyor, tüketicinin ayağına gidip hizmetini direk tüketiciye yapıyor. Sonuç ortada; pazarlama inanılmaz boyutlarda.

Pazarlamanın gücü büyük. Enstrümanları dinamik. Geldiği nokta inanılmaz ve kabul edilmesi elzem. Pazarlamanın gücüne inanın ve onu kullanın.

 
Toplam blog
: 5
: 1872
Kayıt tarihi
: 09.09.10
 
 

Mühendislik öğrencisi, otomobil ve motorsporlarına meraklı, iyi bir sanat ve nostalji müziği dinl..