Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şakir Şükrü Kadıoğlu

http://blog.milliyet.com.tr/wushu

14 Ağustos '20

 
Kategori
İnançlar
 

Pazarlık Yapmak.

                                            PAZARLIK YAPMAK SÜNNET(MİDİR)?   

                                                          

  • PEYGAMBER  EFENDİMİZİN SAHİH OLMAYAN HADİSİDİR ! DELİLİ  İSE PEYGAMBER A.S. HERKESÇE  BİLİNİR Kİ ÇOK CÖMERT İDİ CİMRİ BİRİ ASLA  DEĞİLDİ!! ! DOLAYISIYLA  MİKTAR ŞAYET 4 TL İSE SÜNNETE  RİAYET  ETMEK İÇİN SİZLER 5 TL VERMENİZ GEREKİYOR !
  • “PAZARLIK  YAPMAK  SÜNNETTİR” KELİMESİ YAHUDİLERİN İÇİMİZE SOKTUKLARI  BİR  FİTNEDİR! (Zira Yahudiler ticaret konusunda mahirdirler.)
  • SÜNNETİ  ÇOK  SAVUNAN  ARKADAŞLAR; SİZLERDE BİLİRSİNİZ Kİ KESİNLİKLE  İLK  OLARAK  FARZ DENİLEN (ALLAH AZZE VE CELLE NİN  EMRETTİĞİ) EMİRLER DEN  SONRA  SÜNNET  YERİNE GETİRİLİR. FARZ OLMADAN SÜNNET OLMAZ!!!
  •  İŞ YERLERİNDE ,TİCARETHANELERDE PAZARLIĞIN (SÜNNETİN) OLMASI ADALETSİZLİĞE YOL  AÇAR!!! ZİRA SİZE UYGULANAN İSKONTONUN (SÜNNETİN!)  DİĞER  BİR   BAŞKA   MÜŞTERİYE (ALICI) YA UYGULANMAMIŞ  OLMASINDAN KAYNAKLANIR!!! ZİRA BİR MALI BİR  MÜŞTERİYE SATARKEN, AYNI MALI  BİR  BAŞKA MÜŞTERİYE ''Pazarlık yapmak sünnettir !'' deyip MALIN FİYATINI İNDİREREK SATMAK. NE DERECE DOĞRUDUR!!!                                                                                                         BU DA “O HALDE EMR OLUNDUĞUN GİBİ DOSDOĞRU OL!!!  (HUD SURESİ 112) AYETİNE Kİ PEYGAMBER A.S EN ÇOK İHTİYARLATAN BİR AYET  OLDUĞUDA MALUMUNUZDUR.
  • SON OLARAK KUTİBİ SİTTE DE YER ALAN  6637 NO HADİS;

 

                 Kayle Ümmü Benî Ammâr (r. anha) anlatıyor: "Rasûlullah’ın (s.a.v.) yaptığı umrelerden  birinde, kendisine Merve'de yaklaştım ve:

         "Yâ Rasûlallah! Ben alıp satan bir kadınım. Bir şeyi satın almak istediğim zaman,     arzuladığımdan daha düşük bir fiyat teklif ediyorum. Sonra yavaş yavaş artırarak arzuladığım     fiyata geliyorum. Bir şeyi satacağım zaman da, önce, almayı arzuladığım fiyattan daha yüksek bir   fiyat teklif ediyor, sonra yavaş yavaş inerek arzuladığım fiyata geliyorum, (böyle yapmama ne     dersin?)" dedim. Şu cevabı verdi:

- "EY KAYLE, ÖYLE YAPMA!!! BİR ŞEY SATIN ALMAK İSTEDİN Mİ DÜŞÜNDÜĞÜN FİYATI   SÖYLE,SANA VERİLSİN VEYA VERİLMESİN." 

 Peygamber (s.a.v.) sonra şunu söylediler:

- "BİR MALI SATMAK İSTEDİĞİN ZAMANDA VERSENDE VERMESENDE SATMAK İSTEDİĞİN   FİYATI  SÖYLE."

                                                                                   En derin sevgi ve saygılarımla.

                                                                                             Şakir Şükrü Kadıoğlu               

 

 
Toplam blog
: 11
: 167
Kayıt tarihi
: 17.02.17
 
 

1982 yılından Günümüze kadar Wushu-Kungfu sporunu fiili olarak yapmaktayım. 1995 yılında Avrupa Şam..