Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '08

 
Kategori
Borsa
 

Pazartesi günü piyasalar alt üst olacak!

Pazartesi günü piyasalar alt üst olacak!
 

Cuma günü Müslümanlar için kutsal gündür. Ancak Cuma gününün bir özelliği daha vardır. Önemli olaylar özellikle Cuma günü seçilir.

Nasıl mı?

27 Mayıs 1960 Cuma. Ordu idareye el koydu.

12 Mart 1971 Cuma. Ordu muhtıra verdi.

12 Eylül 1980 Cuma. Ordu idareye el koydu.

28 Şubat 1997 Cuma. Ordu laikliğe karşı tepkisini ortaya koydu.

14 Mart 2008 Cuma. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı AKP yi kapattırmak için Anayasa mahkemesine başvurdu.

Avrupa Birliğine girme süreci içersinde, ordu siyasete karışmıyor, ama ülkenin laikliğe karşı başka kurumları görevlerini yapıyor.

Cuma gününün seçilmesi ise, özellikle piyasaların kapandıktan sonra hafta sonu tatilinde işlem yapılamayacak olması. Örneğin bu kararlar pazartesi sabahı alınmış olsa, kararın ilk paniğiyle birlikte o hafta boyunca ekonomik göstergeler aşağıya doğru gidecekti. Hafta sonu ise sağduyulu düşünme fırsatı yaratılmaktadır.

Ama yine de pazartesi günü piyasalar olumsuz etkilenecek, borsa dibe vuracak, dolar ve euro artacak, faizler yükselecek, ülkeden döviz çıkışı olacak, Avrupa birliği demokratikleşme konusunu öne sürerek bizden bir adım daha uzaklaşacak, v.s. v.s.

Aslında bunlara hiç gerek var mıydı sayın Erdoğan?

Önünde örnekleri olan Erbakan hocanın sözlerini hatırlayın.

- Kanlı mı olacak? Kansız mı olacak?

-Rektörler, türbanlılar önünde selam duracak. Gibi sözlerle gerek Refah partisinin gerekse kendisinin sonunu hazırlamadı mı?

Liseyi imam hatipte okumanızın etkisiyle, Türkiye Başbakanı olduğunuzu unutup, bazı çevrelere şirin görünmek için, her sözünüzün başında Türkiye’nin hassas olduğu konularda, beyanat vermeniz gerekli miydi?

Özellikle % 47 oy aldıktan sonra, türban siyasi simge olsa ne olacak? Katilleri affetmek yetkisi ailelerdedir gibi şeriatı çağrıştıran ifadeler sonunda sıkıntılı duruma düşeceğinizi düşünmediniz mi?

Bir şiir yüzünden ceza evinde yattığınızı ne çabuk unuttunuz.

Yazık oldu. Anayasa mahkemesi partinizi kapatır mı? Kapatmaz mı? Onu bilemem ama, bildiğim tek bir şey var. O da pazartesi günü piyasaların alt üst olacağıdır.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..