Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pazartesi gününün kişiliği yoktur!

Pazartesi gününün kişiliği yoktur!
 

Pazartesi günleri hafta tatilinin ardında gelen ilk iş günü olduğundan olsa gerek, hiç sevilmez. Öğrencilik yıllarımızda da sevmezdik bu günü, okulun ilk günü olması nedeniyle. O gün, hafta tatilinde oynadığımız oyunlar, paylaştığımız arkadaşlıklar sanki birileri tarafından zorla yarıda kesilmiş gibi hissederdik. Tanımadığımız bir yabancı gelmiş bütün misketlerimizi almış, topumuzu patlatmış ve gitmiştir. Hâlbuki okuldaki ya da işyerindeki arkadaşları da özlemişizdir ama Pazartesi günü misketlerimizi çalan, topumuzu patlatan kişiyi ararmışçasına öfkemiz burnumuzda dolanıp dururuz ortalıkta. Ancak ertesi gün kendimize geliriz ve herkes normal yaşamına döner.

Pazartesi gününün kişiliği yoktur. Haftanın diğer günlerinin birer ismi olmasına karşın bu güne Pazar gününün Ertesi manasında kişiliksiz bir isim bulmuşuz. Yani bir çocuğa "babasının oğlu" ismini vermek gibi bir şey. O güzelim Pazar günümüzün sona ermesine kızdığımız belli. (İlginçtir bir de Cumartesi gününe böyle kişiliksizliği uygun görmüşüz. O da tam alışmaya başladığımız okul veya iş arkadaşlarımızdan aniden bizi kopardığı için midir acaba?)

Batı ülkelerinde özellikle elektronik eşya sektöründe malın hangi gün üretildiği de yazar. Ve alıcılar mümkün mertebe Pazartesi günü üretilen ürünleri almamaya çalışır. Hatta bir ürün bozuk çıkacak olsa kesin "Pazartesi Ürünü" olmakla suçlanır. Pazartesi gününün tatil mahmurluğundan mıdır, yoksa o gün çalışan kişinin "siz benim topumu patlattınız ben de size bunu ödetmez miyim" psikolojisinin yarattığı potansiyelinden midir bilinmez ama "Pazartesi Ürünü" kavramı artık bir deyim haline gelmiştir.

Ama misketlerimizi gerçekten çalıp kaçan ve topumuzu patlatan adamlar vardır ve onlar bunu sadece Pazartesileri değil haftanın her günü yapmaktadır. Bunlar tekelleşmiş para babaları ve onların yardakçısı konumundaki politikacılar ve yöneticilerdir.

 
Toplam blog
: 34
: 4474
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Kendimi bildim bileli hiç saf su içmedim... ÇAY benim abu hayat suyum... İnce belli bardakalar çabuk..