Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Pazartesi hobisi ve yaşam oyunu

Pazartesi hobisi ve yaşam oyunu
 

Günün Anlamı: Bugün benim için ‘’PAZARTESİ HOBİSİ ‘’ günü

İşiniz sizin için bir hobi olsaydı bugün işe nasıl başlayacaktınız, bunu bir kez daha düşünün. İşinizdeki herkesin sizin hobinize katıldıklarını ve çok eğlenceli bir gün geçireceğinizi düşünün. Ve gün sonunda bu oyunu bırakmanın sizde uyandırdığı duyguları test edin. Pazartesi sendromunun yok olduğunu hissedeceksiniz.

Günün Duası: Tanrım bana işimi bir hobi, iş arkadaşlarımı da oyun arkadaşı olarak düşünmem için zihnime bir ışık yak.

Günün Onaylaması : Ben işimi hobiye dönüştürebilen ciddi bir oyuncuyum.

Günün Notu: İş kavramı çoğu kez bir gereksinme, bir savaş, bir sorumluluk, bir rekabet, bir monotonluk ve yetersiz bir tatmin duygusu ile anlamlandırılır.
Bu işe gitmek, iş başarmak, işin rantını almak ve işinizden keyif almak konularında
sorun yaratır. İşiniz nedeniyle hobilere zaman ayıramıyorsanız, işinizi hobiye dönüştürün. Göreceksiniz ki, bir süre sonra başka hobilere de zaman kalacaktır.

Günün Sözü: Yaşam, 8 milyar seyircinin izlediği tek kişilik bir stand up gösterisidir. Bülent Göncü

Evrenin Kütüphanesinden : Astroloji, kişiler arasındaki ve her şeyden önce çiftler arasındaki, ana babalarla çocuklar arasındaki, çalıştıranlarla çalışanlar arasındaki ilişkilerde daha büyük bir karşılıklı anlayışı, daha üstün bir huzuru ve daha iyi iletişim etkililiği amaçlayarak amaca uygun uyum sağlanmasına olanak verir.

Günün Yasası: YAŞAM OYUNU YASASI

Evrende her canlının kendi oyununu yazmaya ve sahnelemeye hakkı vardır. Kendi oyunlarını yazamayanlar ve oynayamayanlar, başkalarının dikte ettiği oyunlarda yer almayı göze alırlar.
Evren büyük bir sahnedir. Eğer kendinize özgü bir yaşam oyunu seçerseniz ve kendinizi oynarsanız, herkes bu oyunu dikkatle izleyecek ve övgüsünü size sunacaktır. Başkalarını oynamaya, başkaları olmaya ve diğer oyuncuların sahnesini çalmaya çalışanları, eğer çok yetenekli değillerse, hüsran beklemektedir.

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..