Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Pazartesi Sendromu

Pazartesi Sendromu
 

İlklerin Gecesinde Atamayana Atarlar Sözü Gerçek Oldu


Orduspor dün akşam tam 11 ay sonra kendi sahasında taraftarlarına mağlubiyeti tattırdı. Trabzonspor ise tam 8 ay sonra deplasmanda galip geldi. 19 Eylül dün gece pazartesi sendromunu derinden hissetti. Olmayacak ilkler yaşandı, kaçmayacak goller kaçtı ve mor menekşeler mücadele ederek arkasında 3 puan bıraktı

Maça her zamanki gibi oldukça istekli başlayan ve daha 33’ncü saniyede yüzde yüzlük bir pozisyonu harcayan mor menekşeler bu kez sahadan istediğini alamayarak haftayı kapattı. İlk 45 dakikalık bölümde farkı 2’ye hatta 3’e taşıyacak pozisyonlar bulan Orduspor ileri uçta topu ağlarla buluşturmayı beceremeyince maçta eşitliği bozamayarak soyunma odasının yolunu tuttu.

İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir Orduspor bambaşka bir Trabzonspor vardı. Roller değişmiş, kazanma arzusu Trabzonspor’un eline geçmiş ve ikinci yarı bordo mavili ekibin üstünlüğüyle başlamış olarak 19 Eylül Stadyumu adeta buz kesti. Bu arzulu oyun ile Trabzonspor çok gecikmeden 61’nci dakikayı kutladığı esnada golü bularak oldukça rahatladı ve bu dakikadan sonra mor beyaz baskı Trabzon kalesinde biraz daha arttı. Bu baskı sonucunda net pozisyonlar bulan mor menekşeler 78’nci dakikada süper golcüsü Bogdan Stancu ile eşitliği yakaladı ve rakibi üzerinde baskıyı daha da artırarak maçın başında ki isteği arzuyu sahaya yansıttı. Orduspor galibiyeti aradığı sırada ise oyuna sonradan giren Olcan takımını bir kez daha öne geçirmeyi başardı. Orduspor’un golüne 4 dakika sonra dakika 82’de cevap veren bordo mavili ekip Ordu’dan istediğini alarak ayrılan taraf oldu.

Bu sonuç ile Trabzonspor 19 puanla kendisine 6’ncı sırada yer bularak bu sezon ilk kez Orduspor’u geçmeyi başardı. Orduspor ise 17 puanla 10’ncu sırada kendisine yer bularak ilk kez liderin bu kadar gerisine düştü. 

 

Efecan Yılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..