- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 268
Pazı sarması

Pazarlarda artık çeşit çeşit kış sebzeleri tezgahlardaki yerini aldı. Eeee bizede damak zevkimize göre onları pişirmek düşüyor. Sofranızdan misafiriniz eksik olmasın.
MALZEMELER:
1 Bağ pazı
- 100 gr. kıyma
- Bir tatlı kaşığı salça
- Yarım demet taze soğan
- 3 Çorba kaşığı pirinç
- 1 Tutam maydanoz
- 1 Tutam taze nane (kuruda olabilir)
- Tuz, Karabiber
- 3 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Kaynamış suya pazı yapraklarını batırıp çıkararak, yumuşamasını sağlıyoruz. Soğuk suya alıp soğutuyoruz. Süzüp istenilen boyutlarda pazıları kesiyoruz. Diğer tarafta karıştırma kabının içine kıymayı ve diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.Daha sonra pazıları sarıyoruz. Tencerenin alt kısmına pazıdan artan sapları yerleştiriyoruz ve üstlerine pazı sarmalarını yerleştirip tuz ve suyunu da ilave ettikten sonra (isteye göre tekrar ayçiçek yağı da ilave edip) pişirmeye başlıyoruz.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!