Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
270
 

Pazı sarması

Pazı sarması
 

Pazarlarda artık çeşit çeşit kış sebzeleri tezgahlardaki yerini aldı. Eeee bizede damak zevkimize göre onları pişirmek düşüyor. Sofranızdan misafiriniz eksik olmasın.
 
MALZEMELER:
 
1 Bağ pazı
 
- 100 gr. kıyma
 
- Bir tatlı kaşığı salça
 
 - Yarım demet taze soğan
 
- 3 Çorba kaşığı pirinç
 
- 1 Tutam maydanoz
 
- 1 Tutam taze nane (kuruda olabilir)
 
- Tuz, Karabiber
 
- 3 Yemek kaşığı ayçiçek yağı
 
YAPILIŞI:
 
Kaynamış suya pazı yapraklarını batırıp çıkararak, yumuşamasını sağlıyoruz. Soğuk suya alıp soğutuyoruz. Süzüp istenilen boyutlarda pazıları kesiyoruz. Diğer tarafta karıştırma kabının içine kıymayı ve diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz.Daha sonra pazıları sarıyoruz. Tencerenin alt kısmına pazıdan artan sapları yerleştiriyoruz ve üstlerine pazı sarmalarını yerleştirip tuz ve suyunu da ilave ettikten sonra (isteye göre tekrar ayçiçek yağı da ilave edip) pişirmeye başlıyoruz.
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 56
Toplam yorum
: 71
Toplam mesaj
: 44
Ort. okunma sayısı
: 2774
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster