Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pazı ve Havuç karışımı ile içi doldurulmuş Başemelli Köfte

Pazı ve Havuç karışımı ile içi doldurulmuş Başemelli Köfte
 

PAZI VE HAVUÇ KARIŞIMI İLE İÇİ DOLDURULMUŞ BAŞEMEL SOSLU KÖFTE (GÖRSEL NETTEN)


Bugün sizlere değişik bir tat ve lezzet sunacağım. Hem vitamin açısından zengin, hem de çok lezzetli bir köfte.

YAPILIŞI:

I Kg pazı yıkanır, ayıklanır, sap kısımları kesilip ince ince kıyılır. Saplar Atılmaz ayrı bir yemekte değerlendirilir. 3 tane havuç yıkanır, soyulur ve rendelenir, 1 kaşık yağda tavada pazı ile birlikte çevrilir, hafif tuz konur. Bir büyük kâsede ½ kg kıyma, içine l baş soyulmuş soğan rendelenir, ıslatılıp sıkılmış 1 dilim ekmek, yarım demet ayıklanıp yıkanmış ve kıyılmış maydanoz, isteye bağlı tuz, karabiber, kimyon konarak iyice yoğrulur, avuçta yuvarlanarak büyükçe köfteler yapılır, iyice derin ve büyük oyulur, büyükçe bir bor cam hafif yağlanarak köfteler dizilir, içine pazılı karışım konulur, 1 fincan su konularak 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Diğer bir tavada 2 kaşık sıvı yağ 3 kaşık unla pembeleştirilir ve üzerine 1 su bardağı süt dökülerek iyice eze, eze karıştırılarak beşamel sos yapılır. Köfteler çıkarıldıktan sonra üstüne dökülerek tekrar fırına verilir, üzeri hafif kızarınca fırından çıkarılan köfteler servis tabağına alınarak etrafı isteye bağlı süslenir. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..