- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pazılı, beyaz peynirli börek
Kan şekeri seviyesini düzenlemeye yarayan siringik asit ve yeni hücre oluşumunda rol oynayan folik asit (B9 vitamini), A, K, C, E vitamini ve Kalsiyum ile Magnezyum minerali ihtiva eden pazıyı soframızda değişik şekilleriyle sunarak mutfağımızdan eksik etmememizde yarar vardır.
Malzemeler:
4 tane hazır yufka
1 tabak ezilmiş beyaz peynir veya tuzlu lor peyniri
1 yemek tabağı dolusu doğranmış pazı yaprakları
1, 5 su bardağı yoğurt
1 şişe sade soda
1 su bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Pazı için (1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber veya karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker)
Yapılışı:
Beyaz peynirler bir çatalla ezilir, pazılar ince kıyılarak beyaz peynirle karıştırılır.
Çukur bir kaba yumurtalar konulur ve çırpılır, yoğurt ve soda ilave edilerek tekrar çırpılır ve en son yağ ilave edilerek biraz daha karıştırılır.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Yufka buruşturularak tepsiye yayılır ve üzerine bolca sıvı harcımızdan yediririz. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygularız ve üzerine pazılı, peynirli harcımızı yayarız. Lezzetli olsun diye peynirli, pazılı harcımızın üzerine de sıvı harcımızdan dökeriz. Üçüncü ve dördüncü yufkaya da bolca sıvı harcımızdan döktükten sonra yufkalar harcı iyice çeksin ve çabuk pişsin diye bir bıçakla yufkaları keseriz ve 200-220 derece ısıdaki fırında pişiririz.
Böreklerin üzeri nar gibi kızarınca fırından alırız ve böreklerin biraz buharı çıktıktan sonra servis yaparız.
Afiyet olsun.